Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ποιος ήταν πιο σέξι;»: Ο Αλ Πατσίνο ή ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στα νιάτα τους;

«Ποιος ήταν πιο σέξι;»: Ο Αλ Πατσίνο ή ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στα νιάτα τους;

Τη νύχτα της 15ης Μαΐου, η συγγραφέας Ashley Reese έκανε ένα πείραμα στους ανθρώπους του Twitter θέτοντας ένα ερώτημα: «Παρακαλώ ψηφίστε. Ποιος ήταν πιο σέξι;» με τις επιλογές «Νέος Αλ Πατσίνο» ή «Νέος Ρόμπερτ Ντε Νίρο».

Φυσικά, αυτό ήταν ένα ελαφρύ, πλην βαθυστόχαστο ερώτημα, φέρνοντας αντιμέτωπους δύο βασιλιάδες του σύγχρονου, κλασικού κινηματογράφου. Μετά από την καθιερωμένη 24ωρη περίοδο ψηφοφορίας στο Twitter και κυριολεκτικά εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους, τα αποτελέσματα ήταν ισοπαλία.

Ο νεαρός Πατσίνο και ο νεαρός Ντε Νίρο βρίσκονται μαθηματικά ακριβώς στο ίδιο επίπεδο «καυτού».

Οι συνθήκες ήταν ιδανικές για να γίνει αυτό το δίλλημα τόσο viral όσο έγινε. Το διαδίκτυο πάντα λάτρευε την έννοια των «ιστορικών σέξι προσωπικοτήτων»: Παλιές διασημότητες του Χόλιγουντ στα νιάτα τους, οι γονείς του καθενός στα 20 και 30 του, ντυμένοι με ανόητη αλλά κολακευτική μόδα εποχής… Μας κάνουν να νιώθουμε συνδεδεμένοι με το παρελθόν με έναν τρόπο που οι λέξεις δεν μπορούν. Και με τη συζήτηση να μαίνεται και τις απόψεις των ανθρώπων να είναι τόσο διχασμένες όσο το πηγούνι του Πατσίνο, αυτή η γλυκιά ισοπαλία ήταν ό,τι πιο κατευναστικό στον ψηφιακό κόσμο που μας περιβάλλει (ή μήπως μας έχει καταπιεί;)

Δείτε το βίντεο με τους δυο τους

Μεγαλώσαμε μαζί τους όλοι

Ο Πατσίνο και ο Ντε Νίρο, σαν δίδυμο, είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση, επειδή και οι δύο είναι ακόμα εξόχως παρούσες διασημότητες στη ζωή μας, ενώ δεν ήταν και τόσο νέοι πριν από πολύ καιρό. Πολλοί άνθρωποι στο Twitter μεγάλωσαν παρακολουθώντας τους τη δεκαετία του ’70 και του ’80. Αλλά πολλοί περισσότεροι έχουν γνωρίσει τις προσωπικότητές τους μόνο ως μεγαλύτερους τύπους. Άνθρωποι που δεν είχαν γεννηθεί ακόμα όταν ο Ντε Νίρο έδωσε τη φωνή του βασικού καρχαρία στο Shark Tale θα ψηφίσουν στις εκλογές.

Είναι ακριβώς η κατάλληλη στιγμή για να γίνει αυτό viral δίλλημα –αφορά κάθε τεταρτημόριο των ηλικιακών target group. Και ο Ντε Νίρο ήταν ήδη trending στις ειδήσεις την περασμένη εβδομάδα επειδή ανακοίνωσε ότι απέκτησε μωρό τον Απρίλιο σε ηλικία 79 ετών.

Μεροληψία υπέρ του Ντε Νίρο

Η ίδια η Reese, που το ξεκίνησε όλο αυτό, δεν ήταν αμερόληπτη δημοσκόπος, υποστηρίζοντας από νωρίς και σκληρά τον νεαρό Πατσίνο. Οι φωτογραφίες του με αυτά τα μεγάλα ελαφρά μάτια να ατενίζουν στο βάθος, να μοιάζει παράξενα σύγχρονος ή ίσως απλά διαχρονικός με ένα καλλιτεχνικό καρέ και φούτερ με κουκούλα, ή ιδρωμένος και γεμάτος ψυχή στην Σκυλίσια Μέρα.

Αλλά αυτό στο οποίο καταλήγουν όλα αυτά είναι η ομορφιά έναντι του σέξι. Ο νεαρός Πατσίνο είναι ένα όμορφο αγόρι με απαλά χαρακτηριστικά, αυτό το κούρεμα Beatles/Oasis. Ο νεαρός Ντε Νίρο, από την άλλη, είναι ένας σέξι ενήλικας, τραχύς όμορφος, μεγάλη μύτη (αντικειμενικά καυτή), ένα επιπλέον κουμπί ξεκούμπωτο. Και οι δύο φαίνονται ευαίσθητοι και βαθυστόχαστοι -αυτό είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

Υπάρχει κάτι όμορφο στο γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι μπορούν να ψηφίσουν γι’ αυτό και μπορούμε να είμαστε τόσο ομοιόμορφα διχασμένοι σ’ αυτό.

Δείτε το ποστ

Απολαύστε τους σε μια κοινή κουβέντα

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024