Η γαλλική φίρμα δίνει τις πρώτες συστάσεις για το νέο μοντέλο που θα προσθέσει στην γκάμα της και το οποίο θα πάρει την μορφή ενός coupe SUV με τεχνολογία και αισθητική από το Austral

Η γαλλική φίρμα ξεκινά από την εκστρατεία αποκάλυψης για την νέα coupe SUV πρόταση  που θα συμπληρώσει το νέο Austral και το νέο Epsace καταλαμβάνοντας μια θέση στα ανώτερα κλιμάκια της γκάμας της Renault. To Rafale όπως ονομάζεται θα πραγματοποιήσει, σύμφωνα με τις συστάσεις την πρεμιέρα στις 18 Ιουνίου στο πλαίσιο του 54ου Air Show του Παρισιού, μια επιλογή που προφανώς συνδέεται με την ονομασία του αλλά και το status του.

Αφετηρία για το Rafale θα αποτελέσει η πλατφόρμα CMF-CD ενώ δεδομένα το νέο μοντέλο θα υιοθετήσει μια αιχμηρή και πιο flushy αισθητική σε σχέση με τα νεότερα μοντέλα της Renault ενώ φυσικά το κυρίαρχο στοιχείο της σιλουέτας του θα είναι η coupe λογικής οροφή.

Η συνολική αισθητική πάντως αναμένεται να αντλήσει τις επιρροές της από το Austral αν και σε μια ακόμα πιο πληθωρική προσέγγιση.

Από το Austral αναμένεται να προέλθει και η τεχνολογία με το Rafale να εφοδιάζεται με το κράμα ήπιων υβριδικών και υβριδικών συνόλων που εξοπλίζει το νέο μεσαίο SUV της γαλλικής φίρμας. Αυτό σημαίνει ότι το coupe SUV θα περιλαμβάνει στην γκάμα του ήπιες υβριδικές εκδόσεις με κινητήρα 1,3 λίτρων από 140 έως 158 ίππους καθώς και full hybrid εκδόσεις με κινητήρα 1,2 λίτρων σε εκδοχές ισχύος 160 και 199 ίππων.

Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί και στο εξοπλιστικό παλμαρέ το οποίο θα περιλαμβάνει δεδομένα όσα στοιχεία διαθέτει το Austral, συμπεριλαμβανομένης της τετραδιεύθυνσης ενώ δεν θα λείψουν και οι εξοπλιστικές εκπλήξεις.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr