Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: 91 φορές περισσότερο χρόνο έδωσαν τα ΜΜΕ στον συνασπισμό του Ερντογάν

Τουρκία: 91 φορές περισσότερο χρόνο έδωσαν τα ΜΜΕ στον συνασπισμό του Ερντογάν

Τι καταγγέλει μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της γείτονος (RTÜK)

Ασύγκριτα μεγαλύτερο τηλεοπτικό χρόνο είχε στη διάθεσή του ο συνασπισμός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την προεκλογική περίοδο.

Συγκεκριμένα, η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει τα κρατικά TRT Haber και TRT ότι πρόβαλαν στις τηλεοπτικές εκπομπές τους πολύ περισσότερο τόσο τον Ερντογάν όσο και τους συμμάχους του στη Συμμαχία του Λαού.

Ειδικότερα, το διάστημα μεταξύ 1ης Απριλίου και 11ης Μαΐου, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η δημόσια Τουρκική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση (TRT) αφιέρωσε 91 φορές περισσότερο χρόνο σε τηλεοπτικές εκπομπές στον Ερντογάν από ό,τι στον αντίπαλό του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Σημειώνεται ότι το TRT υπάγεται στο γραφείο του προέδρου με διάταγμα που εκδόθηκε το 2018.

Mε ανάρτησή του το Σάββατο 13 Μαϊου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης  (RTÜK) İlhan Taşçı –που προέρχεται από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα- κατήγγειλε ότι το TRT Haber χάρισε στον Ερντογάν περισσότερες από 48 ώρες, ενώ στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αφιέρωσε 32 λεπτά συνολικά.

29 ώρες στους Γκρίζους Λύκους

Στον ηγέτη των Γρίζων Λύκων και αρχηγό του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί δόθηκαν σχεδόν 29 ώρες από το TRT Haber, την ίδια περίοδο.

«Ο χρόνος που διατίθεται στους υποψήφιους προέδρους στο TRT Haber, έναν δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, τα λέει όλα», λέει ο Taşçı, επικρίνοντας τον γενικό διευθυντή του σταθμού, Mehmed Zahid Sobacı, ότι έδωσε προτεραιότητα στον Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Taşçı, το TRT Haber κάλυψε τον συνασπισμό του Ερντογάν για περισσότερες από 59 ώρες μεταξύ 1ης Απριλίου και 1ης Μαΐου, ενώ αφιέρωσε μόλις 42 λεπτά μόνο δύο σε κόμματα από τη Συμμαχία του Έθνους.

Κατηγόρησε το TRT Haber ότι συμπεριφέρεται ως «εταιρεία δημοσίων σχέσεων» για τον Ερντογάν και το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Επικρίσεις δια διακρίσεις

Όπως σημειώνει το Turkish Minute, κατά τη διάρκεια μιας 10λεπτης προεκλογικής ομιλίας που προβλήθηκε στο κανάλι στις 7 Μαΐου, ο Κιλιτσντάρογλου επέκρινε επίσης την TRT ότι συμπεριφέρεται ως φερέφωνο του κυβερνώντος και ότι δεν καλύπτει ορισμένες σημαντικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας 41 ανθρακωρύχων, που πέθαναν στη βορειοδυτική Τουρκία τον Οκτώβριο του 2022 ενώ γίνεται λόγος και για ευθύνες κυβερνητικών αξιωματούχων.

Κατά τη διάρκεια προεκλογικών περιόδων τα τελευταία χρόνια, το TRT έχει επικριθεί για διακρίσεις σε βάρος των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024