Τζο Μπάιντεν: Προσβλέπει να συνεργαστεί με τον νικητή των εκλογών στην Τουρκία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες «συγχαίρουν» επίσης τους Τούρκους για την κινητοποίησή τους στις εκλογές.
Ο Τζο Μπάιντεν «προσβλέπει να συνεργαστεί με τον νικητή (των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία) όποιος κι αν είναι», δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
«Συγχαίρουμε τον τουρκικό λαό γιατί εξέφρασε τις επιθυμίες του στην κάλπη με ειρηνικό τρόπο», δήλωσε ο Κίρμπι.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες «συγχαίρουν» επίσης τους Τούρκους για την κινητοποίησή τους στις εκλογές, πρόσθεσε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ενός οργάνου που συνδέεται άμεσα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Νικητής του πρώτου γύρου ο Ερντογάν
Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικράτησε μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη χώρα του, με 49,50% έναντι 44,89% του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος αντιμετωπίζει μια δύσκολη μάχη για να εμποδίσει τον πρόεδρο να επεκτείνει την κυριαρχία του σε μια τρίτη δεκαετία στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 3-0: Για 8άδα οι Άγγλοι, θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό (vid)
