Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Kι αν έπαιζε νωρίτερα ο Ολυμπιακός με μέσους;

Kι αν έπαιζε νωρίτερα ο Ολυμπιακός με μέσους;

Οι «ερυθρόλευκοι» με αποκορύφωμα την Κυριακή στην Τούμπα, έπαιξαν χωρίς κενά μεταξύ των γραμμών, με ποδοσφαιριστές που ήξεραν τι θα κάνουν στον αγωνιστικό χώρο. Η διαφορά ξεκίνησε από το κέντρο, καθώς ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με μεσαία γραμμή

Άκρως ενδιαφέροντα είναι τα συμπεράσματα που βγήκαν από την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, για όλες τις ομάδες που συμμετείχαν σε αυτά.

Την πιο ενδιαφέρουσα εικόνα παρουσίασε ο Ολυμπιακός που δίκαια έκανε τους οπαδούς του να αναρωτιούνται γιατί όσα παρουσίασε στα τέσσερα τελευταία ματς, δεν τα έδειξε νωρίτερα. Ένας Ολυμπιακός που νίκησε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Βόλο και δεν έχασε στην Αγιά Σοφιά από την ΑΕΚ η οποία σε εκείνη τη φάση, επιθυμούσε διακαώς τη νίκη για να κατακτήσει από τότε τον τίτλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» στα ματς αυτά, με αποκορύφωμα την Κυριακή στην Τούμπα, έπαιξαν σα να μία στιβαρή ομάδα, χωρίς κενά μεταξύ των γραμμών, με ποδοσφαιριστές που ήξεραν τι θα κάνουν στον αγωνιστικό χώρο και πως θα κρατήσουν ένα αποτέλεσμα.

Η διαφορά, όμως, ξεκίνησε από το κέντρο, καθώς ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με μεσαία γραμμή! Με παίκτες που μάρκαραν, είχαν επιστροφές μετά από χαμένες επιθέσεις και βοηθούσαν και στην αμυντική λειτουργία. Σαμασέκου και Εμβιλά έκαναν πραγματικά τη διαφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έθεσαν πολλά – αναπάντητα πλέον – ερωτήματα σχετικά με το ποια θα ήταν η πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα, εάν δεν επέμεναν οι προπονητές στο άκρως αναποτελεσματικό σύστημα με τα πολλά δεκάρια.

Είναι ευνόητο ότι όταν έχεις παίκτες της αξίας του Χάμες, του Μπιελ, του Χουάνγκ, του Φορτούνη, επιχειρείς να τους χωρέσεις όλους στην ίδια ενδεκάδα, αλλά όταν αντικειμενικά αυτή η… συνύπαρξη δεν προχωρά, τότε κάτι πρέπει να αλλάξεις.

Έχοντας του Εμβιλά και Σαμασέκου μπροστά και ανακόπτοντας αρκετές επιθέσεις, ήταν εξόχως πιο αποτελεσματικό και το δίδυμο Ντόη και Σωκράτη στο κέντρο της άμυνας. Παρότι ο ΠΑΟΚ πίεζε και έψαχνε το γκολ, οι δύο κεντρικοί αμυντικοί των «ερυθρολεύκων» είχαν σιγουριά σε κάθε τους κίνηση και αντιμετώπισαν αποτελεσματικά ταχύτατους παίκτες όπως ο Μπράντον ή ο Σοάρες.

Τουλάχιστον για τον Ολυμπιακό της νέας περιόδου, το φινάλε της χρονιάς είναι εξόχως διδακτικό, καθώς υπάρχει η γνώση για το πώς πρέπει να δουλέψει ο νέος προπονητής και με τι είδους παίκτες θα επιβάλλεται να ενισχυθεί η ομάδα.

Η μεταγραφική ενίσχυση στον Παναθηναϊκό είναι επιβεβλημένη

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του, έδειξε τις γνώριμες αδυναμίες στην ισοπαλία 1-1 με τον Αρη, πέρα από τη γνωστή κούραση και τη δεδομένη απογοήτευση των παικτών. Αν η ομάδα είχε ενισχυθεί σημαντικά στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, σίγουρα θα κάναμε διαφορετική συζήτηση τώρα…

Τουλάχιστον το «τριφύλλι» έδειξε ξεκάθαρα τις αδυναμίες και με δεδομένο ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα παραμείνει στο σύλλογο, η μεταγραφική ενίσχυση είναι επιβεβλημένη. Ειδικά στην επίθεση όπου απαιτείται ένας – να μην πω δύο – βαρβάτοι φορ, αλλά και στη μεσαία γραμμή, κυρίως με την απόκτηση ενός αμυντικού μέσου.

Θα ήταν πραγματικά άδικο για τον Παναθηναϊκό, να μην κρατήσει τα πολλά θετικά της σεζόν και να μην χτίσει πάνω στο οικοδόμημα που έχει δημιουργήσει.

Το μεγάλο στοίχημα του Champions League

Οσο για την ΑΕΚ, λαμβάνοντας υπόψιν και τις αδυναμίες των αντιπάλων της, δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα, παρά τις «σκιές» με ευνοϊκά σφυρίγματα, μεθυσμένους διαιτητές και κοντά δοκάρια. Το μεγάλο στοίχημα για τον «Δικέφαλο» δεν είναι να διατηρήσει τον κορμό των παικτών που της έδωσε το πρωτάθλημα, αλλά να ενισχυθεί περαιτέρω προκειμένου να συνδυάσει την Super League με μία αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη.

Ποιος φίλος της ΑΕΚ δεν θα ήθελε να δει, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το σεντόνι του Champions League να κυματίζει στο κέντρο της Αγιάς Σοφιάς;

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024