Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Γιατί χαμογελούν στον Περισσό

ΚΚΕ: Γιατί χαμογελούν στον Περισσό

Οι φοιτητικές εκλογές έστειλαν ένα σπουδαίο μήνυμα για τις επερχόμενες κάλπες με την πρωτιά της Πανσπουδαστικής ΚΣ, τόνισε μιλώντας στο Mega o Δημήτρης Κουτσούμπας

Πώς θα περιέγραφε κάποιος το κλίμα στο ΚΚΕ σε αυτή την τελική ευθεία για την κάλπη της 21ης Μαΐου; Με συγκρατημένη αισιοδοξία. Τα πρώτα χαμόγελα ήλθαν με την εκ νέου επικράτηση της Πανσπουδαστικής ΚΣ (παράταξης του ΚΚΕ στα ΑΕΙ) στα πανεπιστήμια. Κάντε το όπως οι φοιτητές, δυνατό ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός, είπε χθες στο Mega o Δημήτρης Κουτσούμπας. Πρόσθεσε ότι οι φοιτητικές εκλογές έστειλαν ένα σπουδαίο μήνυμα με την πρωτιά της Πανσπουδαστικής ΚΣ με περισσότερες ψήφους και ποσοστό, ενώ φέτος ψήφισαν πολύ περισσότεροι φοιτητές.

Το ΚΚΕ έχει το βλέμμα του και στους νέους σε αυτή την κάλπη και στη συνολική του πολιτική μάχη. Και επίσης διεκδικεί ένα μέρος των νέων 438.000 ψηφοφόρων. Βεβαίως για το ΚΚΕ οι εκλογές είναι σταθμός στην όλη του παρέμβαση και πορεία, αλλά αν γινόταν τώρα μια πρώτη αποτίμηση, τα μηνύματα από τον κόσμο είναι καλά και φαίνεται, όπως λένε οι επιτελείς του Περισσού, η πλατιά αναγνώριση του Κόμματος από μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας.

Απλή αναλογική

Η κάλπη της απλής αναλογικής ανοίγει δρόμο και δυνατότητες για μια καλή εκλογική επίδοση, αν και στο ΚΚΕ είναι προσεκτικοί και δεν βάζουν όρια, πήχη ή στόχους με νούμερα, αλλά μετράνε σε πρώτη φάση το μέγεθος και την ποιότητα του ανοίγματος στον κόσμο, αλλά και σε τι κομμάτι έχουν πάει οι θέσεις τους για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Θεωρούν δε πως παρά την πίεση του «διπολισμού» κράτησαν ακριβώς τη στρατηγική αυτονομία τους, κάτι που αποσαφηνίζουν όλα τα στελέχη του ΚΚΕ αυτές τις ημέρες στις προεκλογικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Εξάλλου και χθες ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά πως το Κόμμα δεν θα δώσει στήριξη ούτε ανοχή σε καμία κυβέρνηση προκύψει από την κάλπη.

Στον Περισσό προεξοφλούν πως η κυβέρνηση αυτή – με όποιο χρώμα ή σύνθεση – θα είναι απέναντι στον λαό και όχι μαζί του. «Οταν ο λαός αποφασίσει να ενισχύσει το ΚΚΕ και να είναι μαζί του στους δρόμους για μια άλλη πορεία ανάπτυξης, για μια άλλη πορεία, για να φύγουμε από το καπιταλιστικό σύστημα, τότε το ΚΚΕ θα είναι στη διακυβέρνηση», είπε στο Mega o Κουτσούμπας. Ως τότε; Να κάτι που ρωτούν πολλοί καλοπροαίρετοι με τον ιστορικό πολιτικό χώρο. Ως τότε λένε οι του ΚΚΕ απαιτείται ένα δυνατό κόμμα που να βάζει φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και να αποκαλύπτει τις πολιτικές των έτερων δυνάμεων. Το ακούσαμε και στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών από τα χείλη του γραμματέα πως στόχος είναι ένα δυνατό ΚΚΕ και μια αδύναμη κυβέρνηση.

Αντιλαϊκή κυβέρνηση

Για τον Περισσό η επόμενη ημέρα των εκλογών θα είναι δύσκολη για τον ελληνικό λαό. «Η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση θα πρέπει να ψηφίσει περίπου 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, με το οποίο συμφωνούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και μαζί ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο νέα χαράτσια για τον λαό», ανέφερε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ. Τα επιχειρήματα και το σχέδιο του ΚΚΕ θα δοκιμαστούν εκ νέου στην τελική ευθεία για την κάλπη με συγκεντρώσεις και συσκέψεις παντού – εδώ συναντά κανείς και όλη τη νέα γενιά στελεχών του. Σήμερα ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα είναι στο Ηράκλειο Κρήτης και ακολουθούν Πάτρα, Θεσσαλονίκη. Την Τετάρτη θα γίνει η κεντρική εκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, ενώ η μάχη θα ολοκληρωθεί στον Πειραιά – μέρος με κληρονομιά και ιστορία κοινωνικών αγώνων και φόρτιση για το ΚΚΕ.

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024