Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν: «Αισιόδοξος» ότι θα υπάρξει συμφωνία για το όριο δανεισμού - Φεύγει για Ιαπωνία

Μπάιντεν: «Αισιόδοξος» ότι θα υπάρξει συμφωνία για το όριο δανεισμού – Φεύγει για Ιαπωνία

Για την Ιαπωνία σκοπεύει ν' αναχωρήσει ο Τζο Μπάιντεν καθώς, όπως είπε, είναι αισιόδοξος πως θα επιτευχθεί συμφωνία με τους Ρεπουμπλικάνους για το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες Κυριακή πως παραμένει «αισιόδοξος» για την πιθανότητα να επιτευχθεί συμφωνία με τη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ν’ αυξηθεί το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους και να αποτραπεί ο κίνδυνος καταστροφικής κήρυξης στάσης πληρωμών από τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

«Αισιόδοξος εκ γενετής»

«Παραμένω αισιόδοξος, διότι είμαι αισιόδοξος εκ γενετής, όμως αληθινά πιστεύω ότι υπάρχει βούληση και στη δική τους πλευρά και στη δική μας να καταλήξουμε σε συμφωνία. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», είπε χαμογελαστός ο ογδοντάρης δημοκρατικός πρόεδρος στον Τύπο κατά τη διάρκεια βόλτας με ποδήλατο κοντά στο σπίτι του στην πολιτεία Ντέλαγουερ (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Joshua Roberts).

Αναμένει, όπως ανέφερε, ότι η αναβληθείσα συνάντηση με τους ηγέτες του Κογκρέσου που προγραμματιζόταν να γίνει την Παρασκευή πιθανόν θα γίνει αύριο Τρίτη.

Διευκρίνισε ότι ενημερώθηκε για το πώς πήγαν οι συνομιλίες ανάμεσα σε στελέχη της κυβέρνησής του και αντιπροσώπους των Ρεπουμπλικάνων.

Στην Ιαπωνία για την G7

Ο κ. Μπάιντεν σημείωσε επίσης, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του Τύπου, πως σκοπεύει να ταξιδέψει μεθαύριο Τετάρτη στην Ιαπωνία για τη σύνοδο με τους υπόλοιπους ηγέτες της G7, την οποία θα απασχολήσουν κυρίως η επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και η Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024