Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin DB12:

Aston Martin DB12:

H Aston Martin δημοσιοποιεί το πρώτο επίσημο δείγμα γραφής του μοντέλου που θα διαδεχθεί την DB11 και σύμφωνα με τις συστάσεις θα παρουσιαστεί στις 24 Μαΐου

H βρετανική φίρμα δίνει μια πρώτη γεύση από το μοντέλο που θα διαδεχθεί την DB11 η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 2016 κατ΄επέκταση, φτάνει στο τέλος της διαδρομής της. Η επίσημη πρεμιέρα της, θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου και μέχρι τότε η Aston Martin έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκοτεινό teaser από το νέο της μοντέλο δίνοντας μια πρωτη εικόνα για ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του.

Μια παρατήρηση αποκαλύπτει τα νέα φωτιστικά σώματα με τρία διαχωρισμένα φώτα πάνω από την παραδοσιακή γρίλια της Aston Martin με τα πέντε κάθετα στοιχεία. Το καπό φέρει μια ιδιαιτέρως ανάγλυφη σχεδίαση και συνδυάζεται με ένα σετ εισαγωγών αέρα.

Σε προφίλ το νέο μοντέλο δείχνει να διατηρεί τον πλευρικό αεραγωγό της DB11 που ξεκινά πίσω από τον μπροστινό θόλο. Διακρίνονται επίσης οι αναδυόμενες χειρολαβές ενώ την εικόνα στην προκειμένη περίπτωση συμπληρώνουν οι θηριώδεις, σε χρυσή απόχρωση ζάντες πίσω από τις οποίες διακρίνεται το μεγάλο διαμέτρημα το δισκόφρενων.

Η πρώτη αποτύπωση του εσωτερικού αποκαλύπτει ένα μέρος της σχεδίασης της κεντρικής κονσόλας με μια μικρή οθόνη τοποθετημένη χαμηλά, να φιλοξενεί τις πολλαπλές λειτουργίες του κλιματισμού, της πλοήγησης και τις δυνατότητες συνδεσιμότητας με smartphone. Χαμηλότερα και σε αντίθεση με την επικρατούσα τάση διακρίνονται αρκετοί φυσικοί διακόπτες.

Σε επίπεδο κινητήρα η DB11 είναι διαθέσιμη με V12 5,2 λίτρων και με V8 4,0 λίτρων, κινητήρες οι οποίοι αναμένεται να μεταφερθούν και στην περίπτωση της DB12 χωρίς βέβαια να αποκλείεται η αύξηση της διαθέσιμης ισχύος η οποία προσδιορίζεται από 510 έως 615 ίππους και 648 στην περίπτωση έκδοσης AMR.

Όσο για την ονομασία, η βρετανική φίρμα έχει ήδη κατοχυρώσει τα διακριτικά DB12 κάτι που σημαίνει ότι το νέο μοντέλο θα εξακολουθεί να τιμά την συγκεκριμένη παράδοση.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024