Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Πάντα μου άρεσαν οι προκλήσεις»: Ο Νίκος Παπαγγελής ταξιδεύει με το ποδήλατο από την Αθήνα στην Πάτρα

«Πάντα μου άρεσαν οι προκλήσεις»: Ο Νίκος Παπαγγελής ταξιδεύει με το ποδήλατο από την Αθήνα στην Πάτρα

Ο παραολυμπιονίκης που αποδεδειγμένα ξεπερνά κάθε δυσκολία, μπροστά σε μία ακόμα πρόκληση.

Μία νέα μεγάλη πρόκληση αποφάσισε να ξεπεράσει ο παραολυμπιονίκης, Νίκος Παπαγγελής, ο οποίος αφού πέρυσι κάλυψε με ποδήλατο τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα, αποφάσισε φέτος να ταξιδέψει από την πρωτεύουσα μέχρι την Πάτρα.

«Φέτος πάμε στην Πάτρα. Είναι το 2ο συνεχόμενο ”Wheels of will’’ που πραγματοποιούμε μαζί με την εταιρία μου UPGR8. Για τη Φλόγα, για τα παιδιά που μάχονται με τον καρκίνο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το πραγματοποιούμε και φέτος» λέει, μιλώντας στο MEGA.

«Κυνηγάω το πρώτο μου μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς»

Αφού νίκησε τη μάχη με τον καρκίνο, ο Νίκος Παπαγγελής αγάπησε το ποδήλατο, έγινε παραολυμπιονίκης και πλέον στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας στα νεαρά παιδιά.

«Το 2012 διαγνώστηκα με οστεοσάρκωμα, μια μορφή καρκίνου στο αριστερό μου πόδι. Το ξεπέρασα την πρώτη φορά. Μετά από ενάμισι χρόνο υποτροπίασα και είχε ως αποτέλεσμα να χάσω το αριστερό μου πόδι. Αλλά ήμουν και είμαι ένα παιδί που πάντα του αρέσουν οι προκλήσεις. Οπότε μόλις βρήκα το ποδήλατο έβαλα στόχο του Ολυμπιακούς Αγώνες και πλέον κυνηγάω το πρώτο μου μετάλλιο» λέει με περηφάνεια.

Πέραν των Παραολυμπιακών Αγώνων, ο Νίκος έχει σκοπό να φέρει στην Ελλάδα έναν αγώνα για άτομα με αναπηρία, παρόμοιο με τον Γύρο της Ελλάδας.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» για το πώς επέλεξε το ποδήλατο, είχε πει: «Μου άρεσε πιο πολύ απ’ όλα διότι ένιωθα πιο ελεύθερος, μπορούσα να πάω όπου ήθελα, με όποια ταχύτητα ήθελα. Ηταν «αγάπη από την πρώτη στιγμή» αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Νομίζω ότι το συναίσθημα με οδήγησε εκεί, όχι η ανάγκη. Αισθάνθηκα ότι μπορούσα να κάνω ό,τι ήθελα. Μου έδινε την ελευθερία που δεν μπορούσα να έχω με το πρόσθετο μέλος μετά τον ακρωτηριασμό. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα μάθει να είμαι τόσο πολύ ανεξάρτητος όσο είμαι τώρα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Παπαγγελής ανέβηκε στην κορυφή του Ολύμπου χωρίς το πρόσθετο μέλος του και έγραψε ιστορία, όντας ο πρώτος που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024