
Δένδιας: Απόλυτο σκάνδαλο η σύλληψη Μπελέρη, αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία
Στη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη υποψηφίου δημάρχου της Χιμάρας δύο μέρες πριν από τις εκλογές αναφέρθηκε προσερχόμενος στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών.
Στη Στοκχόλμη μετέβη σήμερα, Παρασκευή 12 Μαΐου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης («Gymnich»).
Ο υπουργός αναφέρθηκε στη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη, δηλώνοντας πως «εάν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, η σύλληψη υποψηφίου δημάρχου δυο μέρες πριν τις εκλογές είναι ένα απόλυτο σκάνδαλο.
Η ελληνική κυβέρνηση θα το παρακολουθήσει εξαιρετικά στενά. Επαναλαμβάνω – κάτι που αναγνώρισε άλλωστε και ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα- η σύλληψη υποψηφίου δημάρχου δύο μέρες πριν από εκλογές συνιστά σκάνδαλο, αν δεν υπάρχουν στοιχεία.
Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελία Αυλώνας εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι ένταλμα σύλληψης του Μπελέρη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.
Εν τω μεταξύ σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Ράμα ανέφερε η σύλληψη θα πρέπει να είναι «τεκμηριωμένη με στοιχεία και νομικά κατοχυρωμένη».
Κάλεσε, δε, την πολιτική να μη σπεύσει να προβεί σε συμπεράσματα και να αφήσει ανεπηρέαστο το ανακριτικό έργο των αρμόδιων αρχών.
- LIVE: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
- Super League 2: Σωτηρία για την Ελλάδα Σύρου και την Athens Kallithea (0-0), υποβιβάστηκε το Αιγάλεω (3-2)
- Διαπραγματεύσεις με τον Ιράν με ή χωρίς τον Βανς; – Σύγχυση, καθώς ο Λευκός Οίκος διαψεύδει τον… Τραμπ
- Οι ενδεκάδες των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των play-off
- Ερωτήματα για θανατηφόρο τροχαίο στην Ηλιούπολη – Η σύζυγος του 64χρονου θύματος στο in
- Nonnamaxxing – Μήπως οι Iταλίδες γιαγιάδες κρατούν το μυστικό μιας μακράς και ευτυχισμένης ζωής;

