Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eurovision: Ο καθηγητής φωνητικής του Victor Vernicos εξηγεί τί έφταιξε και αποκλείστηκε από τον τελικό

Eurovision: Ο καθηγητής φωνητικής του Victor Vernicos εξηγεί τί έφταιξε και αποκλείστηκε από τον τελικό

«Για το φετινό τραγούδι είχε δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα από την πρόβα, το οποίο πέρασε και στο εξωτερικό», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Μπάρμπας.

Ο Victor Vernicos έδωσε τον καλύτερο εαυτό του στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision το βράδυ της Πέμπτης (11/5) αλλά τα προγνωστικά που τον ήθελαν εκτός τελικού επιβεβαιώθηκαν.

Σε ένα διαγωνισμό, που πολλά εξαρτώνται από το προμοτάρισμα που γίνεται στο κάθε τραγούδι για μήνες, τα φωνητικά και την χορογραφία στη σκηνή, ο βαθμός της ΕΡΤ, που είχε την όλη οργάνωση, δεν ήταν υψηλός από τους χρήστες του διαδικτύου.

Ο Βίκτωρ Βερνίκος έμεινε όπως φαίνεται να παλεύει ολομόναχος…

Τα διαδικτυακά βέλη στην ΕΡΤ, που είχαν ήδη ξεκινήσει στις αρχές της εβδομάδας μετά τις τελευταίες πρόβες, άρχισαν να εκτοξεύονται μαζικά αμέσως μετά τον αποκλεισμό.

«Το μεγάλο μερίδιο ευθύνης ανήκει στην ΕΡΤ που αποφάσισε να στείλει ένα 16χρονο άπειρο παιδί χωρίς να το στηρίξει όσο θα έπρεπε», έγραφε ένα Tweet.

«Δεν φταίει το παιδί εννοείται. Και εγώ μπορεί να θέλω να πάω να κάνω το κομμάτι μου. Εσείς θα με στείλετε; Χάσαμε και λεφτά. Όλο λάθος!», έγραφε ένα επιπλέον.

«Λυπήθηκα γι’ αυτό το παιδί. Μόλις 16 χρονών και τον άφησαν να εκτεθεί χωρίς καμία βοήθεια πάνω στη σκηνή. Επίτηδες να το έκανε η ΕΡΤ τόσο χάλια δεν θα ήταν», σημείωνε ένα ακόμα.

«Η ΕΡΤ και η ομάδα τους ας πρόσεχαν. 1.000 φορές προτιμότερος ο αποκλεισμός για τον ίδιο, από το να έβγαινε στις τελευταίες θέσεις. Δεν είναι επίθεση στο παιδί, είναι αγνή απορία το γιατί τον χαντάκωσαν έτσι», «Από τη συμμετοχή μας κρατάω τον άθλο του Βίκτωρ, που μόλις στην ηλικία των 16 τραγούδησε στη σκηνή της Eurovision και έδωσε την ψυχή και την καρδιά του», ήταν μερικά ακόμα tweet.

Μετά τις αντιδράσεις, η ΕΡΤ απάντησε το μεσημέρι ότι στήριξε όπως και όσο μπορούσε το τραγούδι και τον ανήλικο καλλιτέχνη. «Η ΕΡΤ στήριξε με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή και είναι περήφανη για την ποιότητα της φετινής συμμετοχής της χώρας μας, όπως και για την καλλιτεχνική ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι μειωμένη σε σχέση με άλλα χρόνια ήταν και η τηλεθέαση του δεύτερου ημιτελικού, με 16,6% στο γενικό σύνολο και μόλις 20,6% στο δυναμικό κοινό.

Τί έφταιξε;

O Δημήτρης Μπάρμπας, καθηγητής φωνητικής και καθηγητής του Βίκτωρα Βερνίκου, μίλησε στο Live News και εξήγησε τι πήγε λάθος.

«Η εμφάνισή του δεν είχε καμία σχέση με την πρόβα. Σε αντίθεση με τα βίντεο που είχαμε δει τις προηγούμενες ημέρες και το σημείο προς το τέλος του τραγουδιού με την παραφωνία, τελικά εκεί τα πήγε εξαιρετικά», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Μιλάμε για ένα παιδί που φορτώθηκε πολύ άγχος και αυτό φάνηκε. Όλο το κουπλέ, το οποίο βασίζεται στην πολύ χαμηλή φωνητική περιοχή, αν έχεις άγχος οι ανάσες δεν είναι σωστές. Και δεν ήταν. Εκείνη την ώρα κάνεις πρωταθλητισμό. Είναι σαν να είσαι μέσα στο γήπεδο και να πρέπει να βγάλεις αυτά που έχουν δουλευτεί στην προπόνηση».

Όσο για το ίδιο το τραγούδι; «Όλα είναι σχετικά και συγκριτικά με τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους. Η ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στον διαγωνισμό με νέα πρόσωπα και τραγούδια που είναι έξω από τις κλασικές νόρμες της Eurovision. Πάντοτε εγκυμονούνται ρίσκα, που έχουν να κάνουν με τη στιγμή, το τι θέλει ο κόσμος».

«Το περσινό τραγούδι ήταν ίδιας νοοτροπίας. Για το φετινό τραγούδι είχε δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα από την πρόβα, το οποίο πέρασε και στο εξωτερικό, όπου ψηφίζουν», συμπλήρωσε ο κ. Μπάρμπας.

Τέλος, τόνισε ότι η ενορχήστρωση στο live τον εξέθεσε γιατί έβγαλε τα φωνητικά του μπροστά.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024