Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eurovision: Αυτά είναι τα πέντε φαβορί - Η μοναδική χώρα που μπορεί να «σταματήσει» την Σουηδία

Eurovision: Αυτά είναι τα πέντε φαβορί – Η μοναδική χώρα που μπορεί να «σταματήσει» την Σουηδία

Ο ρόλος της Ουκρανίας και... η διαγωνιζόμενη που έχει κλέψει τις εντυπώσεις στη Eurovision

Λιγότερες από 48 ώρες μας χωρίζουν από τον μεγάλο τελικό της Eurovision, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 12 Μαΐου και θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία της Ελλάδας, η οποία αποκλείστηκε από τον χθεσινό ημιτελικό. Αντιθέτως στον τελικό θα βρεθεί η Κύπρος, η οποία εντυπωσίασε και προκρίθηκε πανηγυρικά.

Πλέον αφού συμπληρώθηκε η τελική 26άδα και έχουμε δει στη σκηνή σχεδόν όλα τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον τελικό, πλέον έχουν προκύψει και τα… τελικά φαβορί του διαγωνισμού.

Όπως γράφεται εδώ και… μήνες αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη αποτελεί η Loreen από τη Σουηδία, ωστόσο υπάρχει και μια χώρα που την πιέζει ασφυκτικά και ακούγεται όλο και περισσότερο όσο περνούν οι μέρες.

Άλλωστε, εδώ και πάρα πολλά χρόνια το τραγούδι που θεωρείται φαβορί είναι και αυτό που στο τέλος κερδίζει τον διαγωνισμό. Κάποια στιγμή αυτό το σερί θα «σπάσει». Και γιατί αυτό το «κάποια στιγμή» να μην είναι φέτος;

Ας δούμε τα πέντε μεγαλύτερα φαβορί της φετινής Eurovision

Σουηδία: Loreen – Tattoo

Το απόλυτο φαβορί. Μοιάζει να έχει πάρει… ήδη το βραβείο σπίτι της η Loreen.

Έντεκα χρόνια μετά τη συμμετοχή της και τη νίκη της στον διαγωνισμό μουσικής, η ταλαντούχα Loreen επιστρέφει στη σκηνή της Eurovision και αποτελεί το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

Υπενθυμίζεται ότι η τραγουδίστρια κέρδισε για λογαριασμό της Σουηδίας το 2012. Τότε η Loreen είχε πάρει άνετα τη νίκη με 372 βαθμούς, ερμηνεύοντας το αξέχαστο Euphoria.

Φινλανδία: Käärijä – Cha Cha Cha

Φέτος η Φινλανδία επέλεξε τον δικό της εκπρόσωπο μέσα από τη διεξαγωγή εθνικού τελικού. Ο 29χρονος Käärijä ήταν ο μεγάλος νικητής. Στη διαδικασία της ψηφοφορίας συμμετείχαν διεθνείς επιτροπές από 7 χώρες κα το κοινό της Φινλανδίας.

Επιτροπές και κοινό ανέδειξαν τον Käärijä νικητή με τεράστια διαφορά από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και ο λόγος είναι εμφανής.

Το τραγούδι Cha Cha Cha, με το οποίο εκπροσωπεί τη χώρα του στον μουσικό διαγωνισμό είναι αυτοβιογραφικό και αναφέρεται σε ένα φαινόμενο στη Φινλανδία, κατά το οποίο πολλοί άντρες δυσκολεύονται να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και να χορέψουν, για να μην φανεί η «θηλυκή» πλευρά τους, όπως λέει ο τραγουδιστής. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «χοροφοβία».

Ουκρανία: TVORCHI – Heart Of Steel

Η Ουκρανία αποφάσισε να επιλέξει τον εκπρόσωπό της για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision μέσω εθνικού τελικού, μια παράδοση που δεν έχει αλλάξει, παρά τον πόλεμο.

Νικητήριο τραγούδι αναδείχτηκε το Heart of Steel, του συγκροτήματος Tvorchi. Πρόκειται για δύο νεαρούς φαρμακοποιούς από την ουκρανική πόλη Ternopil.

Και φέτος η Ουκρανία αποτελεί φαβορί για τη νίκη στον φετινό διαγωνισμό, όχι όμως επειδή έχει ένα πάρα πολύ δυνατό κομμάτι. Πέρσι, υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία έσπασε κάθε ρεκόρ στο televoting, ποιος ξέρει αν θα αποφασίσει να το κάνει και φέτος; Μόνο αυτοί που θα ψηφίσουν το ξέρουν…

Νορβηγία: Alessandra – Queen Of Kings

Η Νορβηγία επέλεξε μέσω εθνικού τελικού την 20χρονη Alessandra Mele για φετινή της εκπρόσωπο και το Queen of Kings είναι αναμφισβήτητα μία από τις συμμετοχές που έχουν ξεχωρίσει ανάμεσα σε πολλές.

Το κομμάτι «σαρώνει»… παντού από τότε που παρουσιάστηκε και αποτελεί ένα από τα πέντε μεγάλα φαβορί για το τρόπαιο.

Σε συνέντευξή της, η Mele δήλωσε ότι το τραγούδι στοχεύει να δείξει «τη δύναμη των γυναικών, αλλά και τη δύναμη όλων των ανθρώπων».

Η ίδια, μάλιστα, τόνισε πως το γεγονός ότι είναι αμφιφυλόφιλη και τα βιώματά της σχετικά με αυτό, επηρέασαν στη δημιουργία του τραγουδιού.

Ισραήλ: Noa Kirel – Unicorn

Θα χαρίσει η «δύναμη του μονόκερου», όπως λέει χαρακτηριστικά και το ομώνυμο τραγούδι στο κουπλέ, την πολυπόθητη πρωτιά στο Ισραήλ για την Eurovision 2023; Δεν είναι απίθανο αφού η Noa Kirel είναι μέσα στα πέντε φαβορί για τη νίκη στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

H γεννημένη στην πόλη Ρα Ανανά είναι ένα από τα πιο δυνατά ονόματα της pop μουσικής της χώρας της ενώ εδώ και τρία χρόνια έχει ξεκινήσει διεθνή καριέρα υπογράφοντας συμβόλαιο με την Atlantic Records.

Η φετινή Eurovision αποτελεί, λοιπόν, μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για εκτοξεύσει την καριέρα της και πέρα από τα σύνορα του Ισραήλ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024