Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eurovision 2023: Τα προγνωστικά για τον Victor Vernico και το «What They Say» ήταν αποθαρρυντικά από την αρχή

Eurovision 2023: Τα προγνωστικά για τον Victor Vernico και το «What They Say» ήταν αποθαρρυντικά από την αρχή

Τελευταία φορά που αποκλείστηκε η ελληνική συμμετοχή ήταν το 2018 με τη Γιάννα Τερζή με το τραγούδι «Όνειρό Μου».

Εκτός τελικού έμεινε εν τέλει η Ελλάδα στη Eurovision, καθώς ο Victor Vernicos και το «What they say» δεν κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Μετά την εμπειρία του στη σκηνή της Eurovision, ο νεαρός τραγουδιστής έστειλε το δικό του μήνυμα στο κοινό του, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram.

Σε story που ανάρτησε ο Victor Vernicos θέλησε να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους τον στήριξαν σε αυτή την εμπειρία.

«Σας αγαπώ παιδιά. Σύντομα θα έρθουν πολλά περισσότερα. Ευχαριστώ όλους τους θαυμαστές της Eurovision για την καταπληκτική εμπειρία», έγραψε.

Οι αντιδράσεις από την πρώτη μέρα επιλογής του τραγουδιού

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως ο Victor Vernicos θα είναι αυτός που θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision 2023 ακούστηκαν έντονες αντιδράσεις από πολλούς και κυρίως από άλλους διεκδικητές της εκπροσώπησης της Ελλάδας στον Μουσικό Διαγωνισμό Τραγουδιού.

Η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός, που έχει μεταδώσει τον διαγωνισμό της Eurovision για την ΕΡΤ μαζί με τον Γιώργο Καπουτζίδη, θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την επιλογή του τραγουδιού που μας εκπροσώπησε φέτος στο Λίβερπουλ της Αγγλίας για τη Eurovision 2023, μετά τον σάλο και τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.

«Ήταν μία ωραία ιδέα που υλοποιήθηκε με έναν τρόπο που θα ‘πρεπε να είναι πιο μαζικός, πιο αντιπροσωπευτικός, με μεγαλύτερα αντιπροσωπευτικά κριτήρια. Τώρα ήταν λίγο πιο euro-fan, λίγο πιο συγκεντρωμένος ο κόσμος. Αλλά είναι άνθρωποι που το αγαπούν ούτως ή άλλως αυτό το προϊόν.

Νομίζω ότι πήγε καλά. Το τραγούδι που τελικά θα μας εκπροσωπήσει ήταν πάρα πολύ ψηλά στις προτιμήσεις και της επιτροπής της ΕΡΤ και της επιτροπής κοινού των 70 ατόμων. 70 άτομα ήταν, δεν ήταν πολλά, και η αντιπροσωπευτικότητά τους ήταν μόνο ως προς την ηλικία».

Η Melissa Mantzoukis το εξώδικο και τα ασφαλιστικά μέτρα

Η επιλογή του Vernicos προκάλεσε αντιδράσεις από τους άλλους συμμετέχοντες. Μάλιστα, σε τέτοιο σημείο αντίδρασης που οδήγησαντη νεαρή τραγουδίστρια σε εξώδικο εναντίον της ΕΡΤ.  Τα αιτήματα της Melissa Mantzoukis στην αγωγή της ήταν να αναγνωρισθεί η νίκη της στη διαδικασία επιλογή της ΕΡΤ (κύριο αίτημα) και επικουρικά και εφόσον έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα για την ανάδειξή της ως νικήτριας να της καταβληθεί για ζημία το ποσό των 10.000 Ευρώ και το ποσό των 150.000 Ευρώ για ηθική βλάβη.

Tα προγνωστικά που έπεσαν μέσα

Μετά από αρκετά χρόνια, το BBC προέβλεψε ότι η χώρα μας δεν θα καταφέρει να περάσει τον τελικό του Σαββάτου 13 Μαΐου. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα είχε ιδιαίτερη βαρύτητα διότι δημοσιεύθηκε από τον Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με τη μετάδοση του φετινού διαγωνισμού.

Το δημοσίευμα ανέφερε συγκεκριμένα, για το τραγούδι και τον Βίκτωρα Βερνίκο ότι ουσιαστικά αφαιρεί το κομμάτι εκείνο που θα μπορούσε να δώσει εκείνη την κορύφωση και τη θεαματική παρουσίαση του τραγουδιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η πρόβλεψη του BBC βασίζονταν σε κάποια στοιχεία που οι ίδιες οι χώρες έχουν καταθέσει για τη σκηνική τους παρουσία τον Μάιο, στο Λίβερπουλ.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό και οι θέσεις πρόκρισης

Μέχρι το 2001, η Ελλάδα θεωρούνταν ως μία από τις λιγότερο επιτυχημένες χώρες στο Διαγωνισμό, και  το ενδιαφέρον του ελληνικού λαού στο Διαγωνισμό ήταν σχετικά χαμηλό. Από την τρίτη θέση των Antique το 2001, ο διαγωνισμός εξελίχθηκε σε μία από τις πιο δημοφιλείς εκδηλώσεις στην Ελλάδα με περίπου 5 εκατομμύρια θεατές ετησίως. Οι εξαιρετικά υψηλές προσδοκίες του ελληνικού λαού, οδήγησε στο να βλέπει το διαγωνισμό ως εθνική υπόθεση με πάρα πολύ μεγάλη σημασία, και αυτό έχει προκαλέσει διαμάχη.

Κάθε χρόνο οι Έλληνες τηλεθεατές προσδοκούν την πρόκριση από τον ημιτελικό στον τελικό.

Το βράδυ της 21ης Μαΐου 2005, η 23χρονη τότε Έλενα Παπαρίζου ανέβηκε στη σκηνή με μεγάλη αυτοπεποίθηση και έδωσε τον καλύτερο εαυτό της κάτι που φάνηκε και εκ του αποτελέσματος.

Το 2012, για πρώτη φορά από την εισαγωγή των ημιτελικών, η Ελλάδα απέτυχε να τερματίσει στο Top 10 στο Μπακού. Το 2013 η Ελλάδα τερμάτισε και πάλι στο Top 10 (6η θέση, 152 βαθμοί). Επίσης, η Ελλάδα, είναι η δεύτερη πιο επιτυχημένη χώρα, μετά τη Ρωσία, στο διαγωνισμό μεταξύ του 2000 και του 2009, με μία νίκη και τρεις τρίτες θέσεις. Το 2016, το 2018 και το 2023 η χώρα μας δεν καταφέρνει να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του Διαγωνισμού.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024