Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Συνεργασία με τη Νορβηγία για την προώθηση του ελεύθερου εμπορίου

Κίνα: Συνεργασία με τη Νορβηγία για την προώθηση του ελεύθερου εμπορίου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας επισκέπτεται τη Νορβηγία, στο πλαίσιο ευρωπαϊκής περιοδείας του, και δηλώνει πως Πεκίνο και Οσλο υποστηρίζουν την οικονομική παγκοσμιοποίηση.

Η Κίνα και η Νορβηγία είναι απαραίτητο να συνεργαστούν για να προωθήσουν το ελεύθερο εμπόριο και να επιτύχουν περισσότερα αποτελέσματα σε διμερές επίπεδο, δήλωσε χθες Πέμπτη ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters) κατά τη διάρκεια συνάντησής του με αντιπροσωπεία επιχειρηματιών στο Οσλο.

Ενάντια στον προστατευτισμό

Ο κ. Τσιν διαβεβαίωσε πως το άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας συνεχίζεται και πρόσθεσε πως τόσο η Κίνα όσο και η Νορβηγία υποστηρίζουν την οικονομική παγκοσμιοποίηση και συμμετέχουν σ’ αυτή. Ακόμη, επισήμανε ότι το Πεκίνο και το Οσλο εναντιώνονται στον προστατευτισμό.

Ο κ. Τσιν, σε περιοδεία σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες, έκρινε επίσης πως χρειάζεται να αυξηθεί η διμερής συνεργασία στο πεδίο της ενεργειακής μετάβασης, ανέφεραν οι υπηρεσίες του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Οι σινοαμερικανικές σχέσεις

Ο Τσιν Γκανγκ δήλωσε τη Δευτέρα πως είναι επιτακτική ανάγκη να σταθεροποιηθούν οι σινοαμερικανικές σχέσεις έπειτα από μια σειρά «εσφαλμένων λόγων και πράξεων» που οδήγησαν στο πάγωμά τους.

Ο Τσιν, σε συνάντησή του στο Πεκίνο με τον αμερικανό πρεσβευτή Νίκολας Μπερνς, υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι οι ΗΠΑ πρέπει να διορθώσουν τον χειρισμό εκ μέρους τους του ζητήματος της Ταϊβάν και να σταματήσουν να υποσκάπτουν την αρχή της «μίας Κίνας».

Η σχέση ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου επιδεινώθηκε πέρυσι, όταν η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ταϊβάν, εξοργίζοντας την Κίνα, η οποία θεωρεί πως το νησί ανήκει στην επικράτειά της.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024