Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin DBX707 ΑΜ23 Edition: Με την σωστή αφορμή

Aston Martin DBX707 ΑΜ23 Edition: Με την σωστή αφορμή

Η βρετανική φίρμα παρουσιάζει μια νέα ειδική έκδοση της DBX707 με αφορμή την εντυπωσιακή της πορεία στην κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Μια από τις εταιρείες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως η ευχάριστη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης F1 είναι η Aston Martin κάτι που προφανώς αποτελεί αφορμή για εορτασμούς και νέες επιδιώξεις. Κάπως έτσι, αποτίοντας φόρο τιμής στην μέχρι τώρα πορεία της στην κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η βρετανική φίρμα  αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα έκδοση της κορυφαίας παραλλαγής του SUV της, με έμπνευση και ονομασία που έλκουν την καταγωγή τους από την F1.

Αν η επιλογή ενός SUV προσανατολισμένου κυρίως στην πολυτέλεια ακούγεται παράδοξη για ένα όχημα εμπνευσμένο από την F1, υπενθυμίζεται ότι η DBX έχει ενεργή εμπλοκή στην διοργάνωση καθώς αποτελεί το ιατρικό αυτοκίνητο της F1 ενώ η Aston Martin και συγκεκριμένα η Vantage έχει αναλάβει και τον ρόλο του αυτοκινήτου ασφαλείας. Πλην του θεσμικού της ρόλου στην F1, η DBX είναι επίσης αναμφισβήτητα ένα από τα πιο γρήγορα SUV που μπορεί να αποκτήσει κανείς.

Την επιμέλεια της νέας έκδοσης η πλήρης ονομασία της οποίας είναι DBX707 AM23 Edition έχει φυσικά το τμήμα «ειδικών αποστολών» των Βρετανών, Q. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της συγκαταλέγονται οι lime απόχρωσης λεπτομέρειες την οποία η Aston Martin αποκαλεί Podium Green και αποτελεί αποκλειστικότητα της έκδοσης, παραπέμποντας στα χρώματα του μονοθεσίου της φίρμας. Το χρώμα του αμαξώματος είναι το γνωστό Racing Green που συνυφασμένο με τον βρετανικό και όχι μόνο μηχανοκίνητο αθλητισμό, απόχρωση όπου υπακούν και οι δαγκάνες των φρένων.

Η lime απόχρωση επεκτείνεται και στις λεπτομέρειες του εσωτερικού που κατά τα άλλα επενδύεται με μαύρο και Eiffel Green δέρμα σε συνδυασμό με τις χαρακτηριστικές ανοιχτόχρωμες ραφές. Την εικόνα συμπληρώνουν τα λογότυπα της έκδοσης σε στρατηγικά σημεία συμπεριλαμβανομένων των αναβατήρων.

To πληθωρικό SUV εξακολουθεί και στην νέα κορυφαία έκδοση του να εφοδιάζεται με τον γνωστό twin-turbo κινητήρα των 4,0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 707 ίππους και 900 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων το οποίο μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα στο πληθωρικό SUV να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 310 χλμ./ώρα.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024