Τουρκία εκλογές: Η νίκη θα κριθεί το νήμα – Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση
Για στημένες εκλογές κάνει ήδη λόγο η αντιπολίτευση, ανησυχώντας από τώρα για την επόμενη μέρα.
Δύσκολη φαίνεται πως είναι η επιλογή των Τούρκων μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Κεμάλ Κιλιστντάρογλου.
Γιατί, πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι η πιο τελευταία δημοσκόπηση από τη γειτονική χώρα φέρνει τους δυο αντιλάλους σε απόσταση αναπνοής τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρείας Metropoll ο ηγέτης της 6κοματικής αντιπολίτευσης υγκεντρώνει το 46% των ψηφών, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος τον ακολουθεί κατά πόδας με 44%.
Στην τρίτη θέση ο Σινάν Ογάν με ποσοστό 2,6% και τελευταίος ο Μουχαρέμ Ιντζέ με 1,2%.
Κοντά στην πηγή ο Κιλιτσντάρογλου
Όσον αφορά στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή, ο Κιλιτσντάρογλου φτάνει στην πηγή αλλά τελικά δεν πίνει νερό αφού καρπώνεται το 49,1% των ψήφων, ενώ στον Ερντογάν πιστώνεται το 46,9%.
Σημειώνεται ότι ο Κιλιτσντάρογλου εκπροσωπεί την «Εθνική Συμμαχία» που απαρτίζεται από το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης, Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) του ιδίου, το κεντροδεξιό Καλό Κόμμα (IYI), το Ισλαμικό Κόμμα Ευτυχίας, το Δημοκρατικό Κόμμα και δύο κόμματα που ιδρύθηκαν από πρώην συμμάχους του Ερντογάν, τα κόμματα Deva και το Κόμμα του Μέλλοντος.
Τι θα κάνει ο Ερντογάν
Στη «Λαϊκή Συμμαχία» με μπροστάρη τον Ερντογάν ηγείται το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και ακολουθούν το εθνικιστικό Κίνημα Εθνικιστικής Δράσης (MHP), το δεξιό Κόμμα Μεγάλης Ενότητας και το Νέο Κόμμα Πρόνοιας.
Καθοδόν προς το άνοιγμα της κάλπης η αντιπολίτευση μιλά ήδη για στημένες εκλογές , με το πολιτικό κλίμα να πολώνεται στη γείτονα χώρα όλο και περισσότερο.
Το ερώτημα του 1ος εκατομμυρίου δολαρίων είναι πλέον μέχρι και την ανακοίνωση της ετυμηγορίας της κάλπης, αν ο Ερντογάν σε περίπτωση ήττας του θα αποχωρήσει χωρίς να μετατρέψει τη χώρα σε σκόνη και θρύψαλα για τον Κιλιτσντάρογλου.
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά
- «Το Ιράν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Τραμπ», υποστηρίζει το Ισραήλ
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
- Ο «εξευρωπαϊσμός» του ΝΑΤΟ – Η Ευρώπη, ο στόχος του 5% των αμυντικών δαπανών και το πολλαπλό κόστος
- Ο Έντουαρντ Φουρλόνγκ δεν θυμίζει σε τίποτα τον 13χρονο Τζον Κόνορ του Terminator
- Τρανπ: «Εξαφάνισε» τα μέλη της επιτροπής εκλογικής βοήθειας – Φόβοι για «χάος» στις ενδιάμεσες εκλογές
- «Η κλιμάκωση των ουκρανικών επιθέσεων καταφέρνει μόνο να παρατείνει τον πόλεμο», δηλώνει το Κρεμλίνο
- Άντζελα Δημητρίου: Αποχαιρέτησε την Μπόνι Τάιλερ με μια κοινή τους φωτογραφία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442