Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η «συγγνώμη» εκδότη της Mirror στον πρίγκιπα Χάρι για «παράνομη συλλογή πληροφοριών»

Η «συγγνώμη» εκδότη της Mirror στον πρίγκιπα Χάρι για «παράνομη συλλογή πληροφοριών»

Ο εκδότης της Mirror ζήτησε συγγνώμη από τον πρίγκιπα Χάρι για παράνομη συλλογή πληροφοριών, κατά την έναρξη της δίκης για φερόμενη παραβίαση του τηλεφώνου του

Μία πρώτη δικαίωση βίωσε ο πρίγκιπας Χάρι στην δίκη που αφορά την υπόθεση παρακολούθησης του προσωπικού τηλεφώνου του.

Ο εκδότης της βρετανικής εφημερίδας Mirror κατά την έναρξη της πρώτης δίκης αναγνώρισε το σφάλμα και ζήτησε συγγνώμη για την παράνομη συλλογή πληροφοριών για τον πρίγκιπα Χάρι.

Επιπλέον δήλωσε ότι η αξίωση του δούκα δικαιολογεί κάποια αποζημίωση. Η παραδοχή έγινε στα δικαστικά έγγραφα που περιγράφουν την υπεράσπιση της Mirror Group Newspapers.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον Χάρι είπαν στο δικαστήριο ότι υποβλήθηκε στις «πιο παρεμβατικές μεθόδους απόκτησης προσωπικών πληροφοριών».

«Όλοι θυμόμαστε τις εικόνες του να περπατάει πίσω από το φέρετρο της μητέρας του. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ως μαθητής και από τη σταδιοδρομία του στο στρατό μέχρι ως νεαρός ενήλικας υποβλήθηκε, στις πιο παρεμβατικές μεθόδους απόκτησης των προσωπικών του πληροφοριών» σημείωσε ο δικηγόρος Ντέιβιντ Σέρμπορν.

Ο Χάρι είναι ένα από τα πολλά πρόσωπα υψηλού προφίλ που φέρνουν αξιώσεις κατά της Mirror.

Ο όμιλος συνέχισε να αρνείται ότι χάκαρε τηλέφωνα για να υποκλέψει μηνύματα και δήλωσε ότι ο Χάρι και τρεις άλλες διασημότητες έθεσαν τις αξιώσεις τους πέραν της προθεσμίας.

Ωστόσο αναγνώρισε ότι υπήρχαν κάποια στοιχεία για εντολή προς τρίτους να συμμετάσχουν σε παράνομη συλλογή πληροφοριών σε σχέση με καθέναν από τους ενάγοντες. Αυτό δικαιολογεί αποζημίωση, ανέφερε η πλευρά της εναγομένης εφημερίδας, αλλά δεν διευκρίνισε ποια μορφή θα μπορούσε να πάρει αυτή.

Ένας ιδιωτικός ερευνητής έλαβε οδηγίες από έναν δημοσιογράφο της Mirror, για το περιοδικό The People να συγκεντρώσει παράνομα πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του Χάρι στο νυχτερινό κέντρο Chinawhite μια νύχτα του Φεβρουαρίου το 2004.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών είχε έλθει στη δημοσιότητα η πληροφορία πως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ φέρεται να διευθέτησε με «μυστική συμφωνία» μια υπόθεση υποκλοπών λαμβάνοντας ένα «πολύ μεγάλο ποσό» από τους ιδιοκτήτες της βρετανικής εφημερίδας Sun. Η News Group Newspapers, όμιλος στον οποίο ανήκει η εφημερίδα, αρνείται ωστόσο την ύπαρξη οποιασδήποτε συμφωνίας με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Οι φόβοι της βασιλικής οικογένειας

Όσον αφορά πάντως την δικαστική διαμάχη πρίγκιπα Χάρι-Mirror είναι η πρώτη από τις τρεις αγωγές του δούκα για τηλεφωνικές υποκλοπές.  Η βασιλική οικογένεια φοβάται πλέον πως θα συμβεί αυτό που απέφευγε επί μακρόν: ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας να βρεθεί στο εδώλιο του μάρτυρα για να καταθέσει για ενοχλητικές αποκαλύψεις.

Ο πρίγκιπας Χάρι που αναμένεται να καταθέσει για αυτήν την υπόθεση τον Ιούνιο, έχει επίσης μηνύσει τους εκδότες των εφημερίδων Daily Mail και The Sun για το ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024