Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «προδότης» Μπεμπέτο και ο «αρτηριοσκληρωτικός» Ρομάριο

Ο «προδότης» Μπεμπέτο και ο «αρτηριοσκληρωτικός» Ρομάριο

Η πολιτική κατέστρεψε τη φιλία του μυθικού διδύμου της Εθνικής Βραζιλίας

Κάποτε «νανούριζαν» γκολ και κατακτούσαν αγκαλιά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αργότερα βρέθηκαν κάτω από την ίδια στέγη της πολιτικής η οποία τελικά έσκαψε τα χαρακώματα από τα οποία σήμερα ανταλλάσσουν πυρά.

Ρομάριο εναντίον Μπεμπέτο. Μπεμπέτο εναντίον Ρομάριο. Ο «προδότης» και ο «αρτηριοσκληρωτικός». Το άλλοτε κορυφαίο επιθετικό δίδυμο της Εθνικής Βραζιλίας που οδήγησε τη Σελεσάο στον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο της στα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών το 1994 αφήνοντας το στίγμα του όχι μόνο με τα γκολ αλλά και τον τρόπο που «νανούριζαν μωρά» σε έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς πανηγυρισμούς στην ιστορία των Μουντιάλ, σήμερα είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί.

Το «πρώτο αίμα» χύθηκε τη Δεύτερα από τον Ρομάριο.

Εχοντας κληθεί να μιλήσει στο Garotinho’s Podcast, του ζητήθηκε να χαρακτηρίσει με μία λέξη κάποιους ανθρώπους. Όταν του ανέφεραν το όνομα «Μπεμπέτο», ο Ρομάριο είπε: «Προδότης» προκαλώντας έκπληξη στον δημοσιογράφο. Ο άλλοτε κορυφαίος επιθετικός εξήγησε στο συνέχεια το γιατί. «Ηταν ο καλύτερος μου φίλος, αλλά όχι πια. Με πρόδωσε στην πολιτική. Πήδηξε από το κλαρί. Υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή που τα κρατάω για πάντα, είτε μέσα είτε έξω από την πολιτική. Όταν είναι κάποιος που συμπαθείς, με τον οποίον έχει ζήσεις μαζί και έχεις μια φιλική σχέση είναι λυπηρό», είπε ο Ρομάριο. Ο άλλοτε κορυφαίος επιθετικός στον κόσμο πρόσθεσε πως δεν υπήρξε καυγάς με τον Μπεμπέτο. «Απλά με εξαπάτησε. Δεν είχαμε καν την ευκαιρία να μαλώσουμε».

Η απάντηση του Μπεμπέτο ήρθε καθυστερημένα αλλά ήταν ιδιαίτερα σκληρή. Χαρακτήρισε τον άλλοτε συμπαίκτη και φίλο του «γέρο» και «αρτηριοσκληρωτικό».

«Λέει ανοησίες»

«Ποιος είναι αυτός που με αποκαλεί προδότη; Ο Ρομάριο γερνά και πιστεύω πως γίνεται αρτηριοσκληρωτικός, λέει πολλές ανοησίες. Είχα μια έντιμη καριέρα στο ποδόσφαιρο και στην πολιτική, ποτέ δεν έχω εμπλακεί σε διαμάχη. Δεν μπορώ α πω το ίδιο για εκείνον, είναι εγωιστής. Πάντα σκεφτόταν τον εαυτό του», ήταν τα πρώτα λόγια του Μπεμπέτο. Στη συνέχεια εξήγησε πως προέκυψε η διαμάχη με τον Ρομάριο.

«Με κάλεσε στους Podemos και πήγα αλλά έφυγε χωρίς να πει σε κανέναν τίποτα, δεν μου είπε τίποτα. Εμαθα από τον Τύπο πως πήγε στο PL (σ.σ. το Φιλελεύθερο Κόμμα του πρώην προέδρου Μπολσονάρο), δεν μου μίλησε. Στην πραγματικότητα αυτός ήταν που εξαπάτησε γιατί έφυγε με «πονηριά». Γιατί δεν μου είπε τίποτα;», ολοκλήρωσε ο Μπεμπέτο.

Τα τελευταία χρόνια το θρυλικό δίδυμο της Εθνικής Βραζιλίας ασχολήθηκε με τα κοινά.

Στις τελευταίες εκλογές ο Ρομάριο εξελέγη Γερουσιαστής με το Φιλελεύθερο Κόμμα, ενώ ο Μπεμπέτο δεν κατάφερε να εκλεγεί ομοσπονδιακός βουλευτής με το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του Λούλα ντε Σίλβα, μετά από τρεις συνεχόμενες θητείες.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024