Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμαρχος Σκοπίων: Τιμούμε όσους θυσιάστηκαν για μια ανεξάρτητη «Μακεδονία»

Δήμαρχος Σκοπίων: Τιμούμε όσους θυσιάστηκαν για μια ανεξάρτητη «Μακεδονία»

Ιδιαίτερα σημαντική για τον «μακεδονικό» λαό χαρακτήρισε τη χθεσινή Ημέρα της Νίκης επί του Φασισμού, η δήμαρχος των Σκοπίων, αποτίνοντας «φόρο τιμής σε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για μια ανεξάρτητη Μακεδονία».

Η δήμαρχος των Σκοπίων, πρωτεύουσας της Βόρειας Μακεδονίας, Ντανέλα Αρσόφσκα (φωτογραφία, επάνω, από το Facebook), κατέθεσε χθες Τρίτη λουλούδια στο κοιμητήριο των παρτιζάνων στον δήμο Μπούτελ, με αφορμή την Ημέρα της Νίκης επί του Φασισμού και την Ημέρα της Ευρώπης.

Σημαντική για τον «μακεδονικό λαό»

«Σήμερα, προς τιμήν της 9ης Μαΐου – Ημέρα της Νίκης επί του Φασισμού και της Ημέρας της Ευρώπης, αποτίσαμε φόρο τιμής στο νεκροταφείο των παρτιζάνων, στο Μπούτελ, έγραψε η δήμαρχος των Σκοπίων σε ανάρτησή της στο Facebook.

«Η ημέρα της νίκης επί του φασισμού είναι μια σημαντική μέρα για όλη την ανθρωπότητα, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον ‘μακεδονικό’ λαό, γιατί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στάθηκε και πολέμησε στο πλευρό του αντιφασιστικού συνασπισμού και έδωσε τη μεγάλη του συμβολή» πρόσθεσε η κα Αρσόφσκα.

Και κατέληξε: «Σήμερα θυμόμαστε και αποτίνουμε φόρο τιμής σε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για μια ανεξάρτητη ‘Μακεδονία’ και την απελευθέρωσή της από τη φασιστική κατοχή».

Δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού

Εκτός της δημάρχου των Σκοπίων, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι, είχε πρόσφατα αναφερθεί στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των «Μακεδόνων» που ζουν στην Ελλάδα.

«Υπάρχουν Μακεδόνες σ’ όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, όπως υπάρχουν Μακεδόνες στις ΗΠΑ, στη Γερμανία, στην Ελβετία, έτσι υπάρχουν Μακεδόνες στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα, δηλαδή άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες και έχουν όλα τα δικαιώματα που έχουν όλοι οι πολίτες να εκφράζουν ελεύθερα την επιθυμία τους για αυτοπροσδιορισμό» είχε τονίσει μεταξύ άλλων.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024