Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δήμος Φυλής στο Ευρωπαϊκό Αποθετήριο Ενεργειακών Κοινοτήτων

Ο Δήμος Φυλής στο Ευρωπαϊκό Αποθετήριο Ενεργειακών Κοινοτήτων

Τεχνική βοήθεια θα μπορεί να λαμβάνει σε θέματα ενέργειας από εξειδικευμένο ευρωπαϊκό θεσμό, ο Δήμος Φυλής.

Ο Δήμος Φυλής συμπεριλήφθηκε κατόπιν αξιολόγησης στο Αποθετήριο Ενεργειακών Κοινοτήτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το Αποθετήριο Ενεργειακών Κοινοτήτων είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σκοπό να παράσχει βοήθεια σε τοπικούς φορείς για τη δημιουργία και την προώθηση έργων καθαρής ενέργειας που καθοδηγούνται από ενεργειακές κοινότητες σε αστικές περιοχές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Το αποθετήριο ενεργειακών κοινοτήτων θα παρέχει άμεση τεχνική βοήθεια, διαδικτυακή αδελφοποίηση και δραστηριότητες εκμάθησης από εξειδικευμένους επαγγελματίες, καθώς και διαδικτυακά σεμινάρια και εργαστήρια για την ανάπτυξη ικανοτήτων. Η πρωτοβουλία θα παράσχει στήριξη σε τουλάχιστον 150 ενεργειακές κοινότητες στην Ευρώπη για τη σύσταση των ομάδων τους, την προώθηση των έργων τους και την ανάπτυξη χρηματοδοτικών σχεδίων, και θα εκπαιδεύσει εθνικούς εμπειρογνώμονες για τη στήριξη της ανάπτυξης εθνικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης (one-stop shops) και την ενθάρρυνση της αναπαραγωγής όμοιων πρωτοβουλιών.(πηγή πληροφοριών energy-communities-repository.ec.europa.eu).

«Η νέα ευρωπαϊκή διάκριση μας γεμίζει ικανοποίηση αλλά και όρεξη για την επίτευξη νέων στόχων. Με προσήλωση και σταθερά βήματα μέσα από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς αξιοποιούμε κάθε γνωστική και χρηματοδοτική δυνατότητα προς όφελος του περιβάλλοντος και των συνδημοτών μας» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024