Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Των Εκλογών τα Πάθη - Την Κυριακή με το Βήμα

Των Εκλογών τα Πάθη – Την Κυριακή με το Βήμα

Το βιβλίο του Παναγιώτη Κουστένη, ακαδημαϊκού, ειδικού στην Εκλογική Κοινωνιολογία για την πλούσια και περιπετειώδη εκλογική διαδρομή της χώρας μας από το 1996 μέχρι σήμερα.

Την Κυριακή με το «Βήμα»:

Παναγιώτης Κουστένης

Των Εκλογών τα Πάθη.

Το δεύτερο μέρος:

Από την ύστερη Μεταπολίτευση στην Κρίση.

Το βιβλίο του ακαδημαϊκού, ειδικού στην Εκλογική Κοινωνιολογία για την πλούσια και περιπετειώδη εκλογική διαδρομή της χώρας μας από το 1996 μέχρι σήμερα.

Η ιστορία των σύγχρονων ελληνικών εκλογών με αφετηρία εκείνες του 1996, φτάνοντας μέχρι τις τελευταίες του 2019. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο διακριτές περιόδους με σημείο τομής μεταξύ τους, τον διπλό «εκλογικό σεισμό» του 2012, ο οποίος οδήγησε σε μια σημαντική αναδιάταξη του ελληνικού κομματικού συστήματος.

Σκοπός της έκδοσης είναι όχι μόνο να αφηγηθεί και περιγράψει αναλυτικά, το πλαίσιο και το κύριο περιεχόμενο του αποτελέσματος των διαφόρων εκλογικών αναμετρήσεων, αλλά σε ένα βαθμό και να καταδείξει τις όποιες συνέχειες και ασυνέχειες ανάμεσά τους.

Ο Παναγιώτης Κουστένης είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών και του ΠΜΣ «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» του ίδιου ιδρύματος. Το 2013 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, με θέμα «Ιστορία και Αριθμητική των Μεθόδων Αντιπροσώπευσης: Διερεύνηση του Ελληνικού Παραδείγματος». Αντικείμενο ήταν η μελέτη της ιστορικής εξέλιξης και η θεωρητική και εμπειρική ανάλυση των εκλογικών συστημάτων στην Ελλάδα από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, με έμφαση στην περίοδο 1926-2012.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στον χώρο της Εκλογικής Κοινωνιολογίας και της Συγκριτικής Πολιτικής. Μέλος της επιστημονικής ομάδας για τη διενέργεια των Exit Polls για το Mega Channel από το 2007 έως το 2015. Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2014-2018 δίδαξε στο ΠΜΣ «Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία» του Παντείου Πανεπιστημίου τα μαθήματα «Ποσοτικές Μεθόδους στην Ανάλυση Εκλογικών Δεδομένων» και «Εκλογές και Κόμματα στη Σύγχρονη Ελλάδα, 1974-2015». Επίσης έχει διδάξει ως ΠΔ.407/80 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου («Πολιτικά Κόμματα και Δημοσκοπήσεις», 2019-2020) και ως μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο («Εισαγωγή στην Πολιτική Επιστήμη», 2021-2022). Αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες. Παράλληλα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως στατιστικός αναλυτής και ερευνητής.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024