Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ξεραίνονται τα δάση της Δυτικής Λέσβου;

Γιατί ξεραίνονται τα δάση της Δυτικής Λέσβου;

Στο νησί βρέθηκε κλιμάκιο της Επιστημονικής Διεύθυνσης Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.

Μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου για το ανησυχητικό φαινόμενο που παρατηρείται με την ξήρανση εκατοντάδων πεύκων στα δάση του νησιού, έπειτα από σχετική πρόσκληση βρέθηκε σήμερα 10 Μαΐου στην Καλλονή ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, εντομολόγος του εργαστηρίου βιολογικής καταπολέμησης της Επιστημονικής Διεύθυνσης Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, Παναγιώτης Μυλωνάς.

Πραγματοποίηθηκαν κάποιες πρώτες αυτοψίες σε πεύκα στα ενδεικτικά δάση των Παρακοίλων, του Κλαπάδου και της Αχλαδερής και λαμβάνοντας τα δείγματα θα προβεί πίσω στην Αθήνα σε ειδικές εργαστηριακές αναλύσεις. Ωστόσο από την πρώτη κιόλας επαφή, διαφαίνεται πως οι φόβοι που έχουν ήδη εκφραστεί για το φαινόμενο, επιβεβαιώνονται για την ύπαρξη απειλητικού παράσιτου που πιθανόν λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, βλάπτει τα πεύκα.

Μετά τις πρώτες αυτές αυτοψίες συζητήθηκαν τα πιθανά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για να αποφευχθεί ενδεχόμενη καταστροφή του πευκοδάσους και αμέσως μετά την εξαγωγή των επιστημονικών συμπερασμάτων από τα δείγματα που ελήφθησαν, αυτά θα τεθούν σε εφαρμογή.

«Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του Μπενάκειου Ινστιτούτου κ. Αλέξανδρο Σαμαρά για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και τον εντομολόγο-Αναπληρωτή Γεν. Διευθυντή του Ινστιτούτου κ. Παναγιώτη Μυλωνά που πραγματοποίησε τη σημερινή αυτοψία. Η συνεργασία μας μόλις ξεκίνησε και σύντομα θα είμαστε σε θέση να θέσουμε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος που παρατηρείται στα δάση μας, βάσει των οδηγιών που θα μας υποδείξουν οι επιστήμονες», δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024