Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Instagram: Το πείραμα «Pear» που σου επιτρέπει να βρεις ταίρι

Instagram: Το πείραμα «Pear» που σου επιτρέπει να βρεις ταίρι

Έρχεται το τέλος των dating apps;

Εάν χρησιμοποιείτε το Instagram, είναι πιθανό να έχετε εντοπίσει μερικές περίεργες αλλαγές σε μερικά από τα βιογραφικά των φίλων σας τις τελευταίες εβδομάδες.

Χιλιάδες χρήστες έχουν προσθέσει ένα emoji με αχλάδι στην περιγραφή στο προφίλ τους – και υπάρχει μια απλή εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό.

Το emoji είναι ένας νέος τρόπος για τα single άτομα να υποδεικνύουν την κατάσταση της προσωπικής τους ζωής.

Το κοινωνικό πείραμα «Pear» ξεκίνησε τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τον Καναδά και την Αυστραλία και ζητά από τα single άτομα να βάλουν ένα emoji αχλαδιού στα social media τους.

Τέλος στις εφαρμογές γνωριμιών

Το emoji αχλαδιού χρησιμοποιείται ως ένας τρόπος για να υποδείξετε διακριτικά ότι είστε ελεύθεροι και ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε κάποιον στο διαδίκτυο. Η ιδέα πίσω από την προσθήκη του emoji στο προφίλ σας είναι να επιτρέψετε σε άλλους χρήστες να σας στείλουν μηνύματα και να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους εκτός του κόσμου των εφαρμογών γνωριμιών.

Η ιδέα της χρήσης του emoji αχλαδιού είναι πραγματικά πολύ απλή. Η αποστολή του πειράματος είναι να βοηθήσει τους singles να αναγνωρίσουν εύκολα ο ένας τον άλλον προσωπικά και όχι μόνο μέσω ενός emoji.

Μάλιστα για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί και ένα δαχτυλίδι που δίνει το μήνυμα στους γύρω σας ότι είστε single.

Δεν το βλέπουμε πρώτη φορά

Αν και το Pear μπορεί να φαίνεται σαν μια επαναστατική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βγαίνουν ραντεβού, δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε μια τέτοια κίνηση. Στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, για παράδειγμα, υπήρχε ένα σύστημα γνωριμίας γνωστό ως «σημαία» που σηματοδοτούσε τόσο τη διαθεσιμότητα όσο και τις σεξουαλικές προτιμήσεις ενός ατόμου.

Υπάρχει επίσης μια ιρλανδική παράδοση γνωστή ως «δαχτυλίδια Claddagh» που διαθέτουν μια καρδιά στο μπροστινό μέρος. Αυτά τα δαχτυλίδια χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν την κατάσταση της σχέσης ενός ατόμου. Εάν η καρδιά στο δαχτυλίδι είναι στραμμένη προς τα έξω και φοριέται στο δεξί χέρι, σημαίνει ότι το άτομο που το φοράει είναι ελεύθερο.

Ωστόσο, η ιδέα της χρήσης άλλων εφαρμογών κοινωνικών μέσων για τη σύνδεση μεταξύ τους μέσω emojis θα μπορούσε να σημαίνει μια αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των διαδικτυακών γνωριμιών. Οι άνθρωποι σίγουρα συναντήθηκαν μέσω εφαρμογών που δεν έχουν σχεδιαστεί ειδικά για ραντεβού στο παρελθόν, αλλά τώρα, φαίνεται ότι ορισμένοι χρήστες θα κάνουν κάθε εφαρμογή κοινωνικών μέσων να λειτουργεί προς αυτό το μοναδικό σκοπό για αυτούς.

Το αν αυτό κάνει κάθε εφαρμογή κοινωνικών μέσων καλύτερη ή εντελώς άχρηστη, μένει να φανεί. Προς το παρόν, ωστόσο, η τοποθέτηση ενός αχλαδιού στο προφίλ σας πιθανότατα σημαίνει ότι θα λάβετε περισσότερα μηνύματα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024