Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Δεν έχεις ιδέα τι έχεις να τραβήξεις» - Τι θα έλεγε ο Τσίπρας αν είχε απέναντί του τον Αλέξη του 2015

«Δεν έχεις ιδέα τι έχεις να τραβήξεις» – Τι θα έλεγε ο Τσίπρας αν είχε απέναντί του τον Αλέξη του 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στους νέους και αποκάλυψε ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην πολιτική του πορεία.

Βέβαιος ότι οι νέοι θα πάνε να ψηφίσουν εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA και την εκπομπή «Πάμε Δανάη».

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε τι θα έλεγε στον… Αλέξη του 2015 αλλά και ποια ήταν η δυσκολότερη στιγμή στην πολιτική του πορεία. Είπε ότι δε μιλάει για πολιτικά όταν είναι με φίλους του και τόνισε ότι του αρέσει να αυτοσαρκάζεται.

«Αν είχα απέναντί μου τον Αλέξη του 2015…»

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως στον Αλέξη Τσίπρα του 2015 θα του έλεγε ότι «δεν έχεις ιδέα τι έχεις να τραβήξεις».

«Αν είχα απέναντί μου τον Αλέξη Τσίπρα του 2015, θα του έλεγα πως δεν έχεις ιδέα τι έχεις να τραβήξεις. Και θα του έλεγα να προσέχει ποιους εμπιστεύεται».

Και συνέχισε: «Το μυαλό όλων πηγαίνει στον Γιάνη Βαρουφάκη, γιατί συνειδητοποίησα πως αυτός που είχα στην πρώτη γραμμή είχε το σχέδιο του αντιπάλου, δηλαδή του Σόιμπλε. Το πιο σημαντικό είναι τα πρόσωπα που εμπιστεύεται δεν αρκεί μόνο η καλή διάθεση […] Μετά από μία εμπειρία χρόνων στην πολιτική έχω αρχίσει να εκτιμώ όχι μόνο τα βαριά βιογραφικά αλλά και την εντιμότητά τους. Αν καταφέρεις να βρεις νένα συνδυασμό πραγμάτων, αυτό είναι το βέλτιστο», ανέφερε.

Η δυσκολότερη στιγμή στην πολιτική του πορεία

Για τον Αλέξη Τσίπρα, η πιο δύσκολη στιγμή στην πολιτική του πορεία, ήταν όταν έπρεπε να απομακρύνει άτομα από την ομάδα του, όπως είπε.

«Η πιο δύσκολη θέση για εμένα ήταν όταν έπρεπε να πάρω κάποιους ανθρώπους που εκτιμούσαν να τους πως δεν θα είμαι ξανά μαζί μου. Στο ήταν το πιο δύσκολο. Οφείλω να ομολογήσω πως είναι ευτυχής γιατί δεν κυβέρνησα την χώρα μέσω εκβιασμών. Το κόμμα μου έχει άλλα κριτήρια, είμαστε λίγο άναρχοι, γιατί έχουμε όραμα και δεν έχουμε πρίγκιπες που γεννήθηκαν με την υποχρέωση να γίνουν πρωθυπουργοί ή υπουργοί. Το αρνητικό είναι πως πολλές φορές ακούγονται πολλές φορές αλλά αυτό τοι θεωρώ υγεία. Εάν ο κ. Μητσοτάκης χάσει, δεν θα μπορεί να σταθεί. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύει αυτό, μπορούν να διαφωνούν μαζί μου».

«Μου αρέσει να αυτοσαρκάζομαι»

O πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ειδική αναφορά στους νέους εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα πάνε να ψηφίσουν.

«Οι νέοι ποτέ δεν απαντούσαν στις μετρήσεις διότι θεωρούν πως δεν έχουν κανέναν λόγο να πουν τι θα ψηφίσουν. Πιστεύω πως οι νέοι θα πάνε να ψηφίσουν και δεν θα έχουμε αποχή. Το θέμα είναι αν τους λέμε αλήθειες. Έχουμε χάσει την έννοια του οράματος, του ονείρου. Σπάνια βλέπω τα προφίλ των αντιπάλων. Βλέπω τι κάνουν όμως, γιατί οι γιοι μου βλέπουν Luben. Οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν τηλεόραση πια. Βλέπουν το περιεχόμενο από το κινητό. Εμείς δεν έχουμε τηλεόραση γιατί τα παιδιά δεν διάβαζαν και έβλεπαν τηλεόραση και έτσι, δεν την βγάλαμε. Έχουμε προτζέκτορα που βλέπουμε ποδόσφαιρο και ταινίες. Είδα το ‘’Maestro’’ πρόσφατα. Είναι μία καλογυρισμένη σειρά με σπουδαίες ερμηνείες».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι όταν είναι με φίλους του δεν μιλάει για πολιτικά και ότι του αρέσει να αυτοσαρκάζεται. «Έχω φίλους που διαφωνώ πολιτικά αλλά δεν τσακωνόμαστε. Όταν είμαι με φίλους δεν την παλεύω να μιλάω για πολιτικά. Μιλάω για ποδόσφαιρο, για τα κοινωνικά θέματα.

»Προφανώς και τα βλέπω τα memes. Θυμάμαι όταν είχε έρθει η Αντζελίνα Τζολί και υπήρχαν διάφορα memes με εμένα γέλαγα πολύ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το «nice to meet you, μαντάμ Λάρα Κροφτ», ήταν η ατάκα, σε ένα χιουμοριστικό βίντεο που είχε κυκλοφορήσει, η οποία του άρεσε πολύ, όπως είπε.

Sports in

Ο Έμερι υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό: «Το άξιζαν…» (vid)

Ο Ισπανός τεχνικός της Άστον Βίλα αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τη σπουδαία εμφάνιση – νίκη στο Villa Park.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024