Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Jose James: Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Billie Holiday, τον Βill Withers και την Erykah Badu

Jose James: Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Billie Holiday, τον Βill Withers και την Erykah Badu

Ο καλλιτέχνης έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα εμφανιστεί το Σάββατο 8 Ιουλίου στο Ηρώδειο.

Ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής της σύγχρονης τζαζ σκηνής έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να παρουσιάσει ένα μουσικό show αφιερωμένο όχι απλά στους δικούς του μουσικούς ήρωες αλλά και σε αυτούς που υποκλίνεται όλη η παγκόσμια τζαζ σκηνή: στην Billie Holiday, στον Βill Withers και στην  Erykah Badu.

Ένας τραγουδιστής συνδυάζει τη soul, με το hip-hop και την jazz.

Χρησιμοποιώντας τους μουσικούς του μέντορες ως πυξίδες, τον John Coltrane, τον Marvin Gaye και την Billie Holiday κατάφερε να  θολώσει τα όρια μεταξύ των μουσικών αυτών ειδών απλά και μόνο μέσα από την αγάπη του για τη μουσική.

O José James με την πλούσια, βαρύτονη φωνή του έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση στη διεθνή τζαζ σκηνή μέσα από μια σειρά απρόβλεπτων πρότζεκτ στα οποία έχει ενσωματώσει την παραδοσιακή και σύγχρονη jazz, soul, funk, house και rock μουσική.

Έχει επίσης αφιερώσει ολόκληρα άλμπουμ του για να τιμήσει τους ήρωές του όπως είναι το Yesterday I Had the Blues: The Music of Billie Holiday (2015) και το Lean on Me (2018) που αποτελεί αφιέρωμα στον Βill Withers και το πιο πρόσφατο έργο του On & On (2023) που είναι αφιερωμένο στη μουσική της Erykah Badu.

Το Yesterday I Had The Blues: The Music of Billie Holiday είναι ένας φόρος τιμής στη θρυλική Βillie Holiday. Ο Τζέιμς γιορτάζει τη γυναίκα, τη «μητέρα της μουσικής» του. Μέσα από 9 τραγούδια-διαμάντια της Holiday έφτιαξε ένα αριστουργηματικό άλμπουμ που απέχει εντελώς από κάθε υπερβολή και όπου απλά, ο James σκάβει βαθιά μέσα σε κάθε στίχο, με στόχο την προβολή της αλήθειας μόνο!

Στιγμιότυπα από τα τρία αυτά εκπληκτικά έργα

Το Lean on Me γεννήθηκε στα τέλη του 2017 αφιερωμένο στα άλμπουμ του μεγάλου soul τραγουδιστή και τραγουδοποιού Bill Withers. Δώδεκα  διαχρονικά τραγούδια του Withers, τα οποία διασκευάστηκαν ως φόρος τιμής των 80ων γενεθλίων του. Η βαρύτονη φωνή του James μεταφέρει το ουράνιο τόξο των συναισθημάτων που διακρίνει τη μουσική του Withers.

Το On & On, ένα άλμπουμ σε παραγωγή του James, διερευνά το εύρος του εμβληματικού καταλόγου της Erykah Badu, από το πρωτοποριακό ντεμπούτο άλμπουμ της, Baduizm, έως τα πιο σύγχρονα αριστουργήματά της New Amerykah Pt. 1 και 2. Στο άλμπουμ αυτό αντλεί έντεχνα τις εμπειρίες του με τους σύγχρονους δασκάλους McCoy Tyner, Robert Glasper και Flying Lotus για να δημιουργήσει ένα νέο ηχητικό τοπίο μέσα από έναν αυτοσχεδιαστικό φακό. «Είναι απλό», εξηγεί ο ίδιος, «Η τζαζ μουσική ήταν πάντα το μέσο για να αντιληφθείς σε υψηλότερο επίπεδο τα πρότυπα της εποχής σου. Και για τη γενιά μου η Erykah Badu ήταν μια από τις πιο σημαντικές, καινοτόμες τραγουδοποιούς. Η δουλειά της έχει αποδειχθεί πρωτοποριακή σε κοινωνικό, μουσικό και καλλιτεχνικό επίπεδο”.

Στις 8 Ιουλίου 2023, στο εμβληματικό Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, ο José James θα παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό, στιγμιότυπα από τα τρία αυτά εκπληκτικά έργα.

Ταυτότητα συναυλίας

Ημέρα: Σάββατο 8 Ιουλίου

Ώρα έναρξης: 21:00

Τόπος: Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Τιμές εισιτηρίων: Από 25€ έως 65€

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.viva.gr/tickets/music/jose-james/

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024