Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο με θύμα 12χρονη στην Καλλιθέα – Έτρεχε ο οδηγός

Βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο με θύμα 12χρονη στην Καλλιθέα – Έτρεχε ο οδηγός

Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει την πορεία του μοιραίου Smart.

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων που υπάρχουν στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στην Καλλιθέα συγκεντρώνουν οι αστυνομικοί που εξετάζουν το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, κοντά στην Αγ. Ελεούσα.

Εκεί, που ο 32χρονος οδηγός ενός Smart παρέσυρε και σκότωσε ένα 12χρονο κορίτσι, που προσπαθούσε να περάσει το δρόμο μαζί με την αδελφή της.

Είχε αναπτύξει ταχύτητα;

Ο οδηγός του οχήματος που συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές που βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, υποστήριξε ότι κινούνταν κανονικά στο δρόμο και ότι έκανε ότι μπορούσε για να αποφύγει το άτυχο κορίτσι.

Όπως φαίνεται σε βίντεο – ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA, το ΙΧ αυτοκίνητο φαίνεται να κινείται στο ρεύμα κατεύθυνσης προς παραλία με αυξημένη ταχύτητα.

Πλέον οι αξιωματικοί της Τροχαίας εξετάζουν με λεπτομέρεια κάθε εικόνα των βίντεο που έχουν συλλέξει, προκειμένου να υπολογίζουν την ταχύτητα του οχήματος.

Παράλληλα, συλλέγουν και καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν μπροστά στο φρικτό τροχαίο, καθώς υπενθυμίζεται ότι έγινε σε ένα πολυσύχναστο σημείο της περιοχής.

Ποινική δίωξη για κακούργημα

Ο οδηγός του μοιραίου ΙΧ υποβλήθηκε άμεσα από τα στελέχη της Τροχαίας σε αλκοτέστ, το οποίο ήταν αρνητικό.

Σε βάρος του ασκήθηκαν κατηγορίες για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα.

Ειδικότερα, ο 32χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προέκυψε θάνατος (κακούργημα) καθώς και την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Πήρε προθεσμία

Ο 32χρονος οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης στον 13ο ανακριτή, όμως ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί για την πράξη του.

Έτσι ο οδηγός του ΙΧ θα περάσει ξανά την πόρτα του ανακριτικού γραφείου στις 12 Μαΐου.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Αμέσως μετά το τροχαίο, πλήθος κόσμου πλησίασε για να βοηθήσει το παιδί ενώ η αδερφή της υποβαστάζόμενη βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.

«Της γυρίσαμε λίγο το κεφάλι και άρχισε να παίρνει λίγο ανάσα… Ήμασταν δύο άτομα και ήρθε και ένας τρίτος είχε μαζευτεί πολύς κόσμος», «Ακούστηκε θόρυβος. Βγήκε πολύ κόσμος και από εδώ από τα μαγαζιά αλλά δεν πρόλαβαν», δηλώνουν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Ο κόσμος κάλεσε το ασθενοφόρο και η 12χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών επί μία ώρα να την κρατήσουν στη ζωή, τελικά το κορίτσι υπέκυψε στα τραύματα. Οι γονείς ακούγοντας από τους γιατρούς του νοσοκομείου για τον θάνατο του παιδιού τους, κατέρρευσαν.

«Σε αυτό το σημείο κινδύνεψα και εγώ, έρχονται τα αυτοκίνητα φανάρι δεν υπάρχει δεν κόβουν ταχύτητα και ενώ δεν επιτρέπεται η διέλευση των πεζών αυτοί δεν κόβουν ταχύτητα έτσι κάπως το ένιωσα και εγώ κανα δυο φορές έτσι πιστεύω δεν σεβάστηκε το παιδί που ήταν πεζό», τονίζει μάρτυρας.

Sports in

Στη «χρυσή βίβλο» της UEFA o Ολυμπιακός!

Η ομάδα του Πειραιά φιγουράρει πια δίπλα στα μεγαθήρια της Ευρώπης μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024