Κεμάλ Ντερβίς: Πέθανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας
Ηταν ο αρχιτέκτονας της εξόδου της Τουρκίας από την οικονομική κρίση του 2000-01
Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο πρώην υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας αρμόδιος για την Οικονομία, πρώην αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας και πρώην επικεφαλής του UNDP, Κεμάλ Ντερβίς.
O Ντερβίς ήταν ο αρχιτέκτονας της εξόδου της Τουρκίας από την οικονομική κρίση του 2000-01.
Νοσηλευόταν στις ΗΠΑ καθώς έπασχε από τη νόσο του πάρκινσον, όπου και εγκατάλειψε τη θέση του στην Παγκόσμια Τράπεζα, όπου υπηρετούσε για 22 χρόνια, και στις 3 Μαρτίου 2001 ανέλαβε τη θέση του Υπουργού Επικρατείας.
Ηταν ο μόνος Τούρκος που κατείχε τόσο υψηλές θέσεις σε διεθνείς οργανισμούς. Είχε σπουδάσει οικονομικά στο London School of Economics στην Αγγλία και είχε αποκτήσει το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον των ΗΠΑ.
Στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2002 εξελέγη βουλευτής Κωνσταντινούπολης με το CHP. Στις 9 Μαΐου 2005 παραιτήθηκε από το κοινοβούλιο και διορίστηκε πρόεδρος του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP). Τον Μάρτιο του 2005 εξέδωσε το βιβλίο For a Better Globalism σε συνεργασία με το Κέντρο για την Παγκόσμια Ανάπτυξη.
- Έξι ονόματα που προστατεύτηκαν από τη δημοσίευση της λίστας Έπσταϊν, πλέον κατονομάστηκαν – Θεωρούνται ύποπτοι
- Σ. Ζαχαράκη: Τα πρώτα δείγματα της αρχιτεκτονικής του νέου Λυκείου – Τα κομβικά σημεία πριν το «Εθνικό Απολυτήριο»
- Οι δίδυμες κόρες της Μαντόνα παίζουν ποδόσφαιρο στην Τότεναμ – Η στενή σχέση της ποπ σταρ με το άθλημα
- Η Chappell Roan αποχωρεί από το πρακτορείο της μετά την αναφορά του ιδρυτή του Κέισι Γουάσερμαν στα αρχεία Έπσταϊν
- Μεγάλες αλλαγές στο «Ντιέγκο Μαραντόνα», για λόγους ασφαλείας
- LIVE: Έβερτον – Μπόρνμουθ




