Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: «Σε 15 μέρες τελειώνει ο εφιάλτης, έρχεται η πολυπόθητη αλλαγή»

Τσίπρας: «Σε 15 μέρες τελειώνει ο εφιάλτης, έρχεται η πολυπόθητη αλλαγή»

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Λαμία, επανέλαβε ότι η μάχη των εκλογών της 21ης Μαΐου είναι κρίσιμη, γιατί θα κριθεί ποιος θα κυβερνήσει, «γιατί το πρώτο και το τρίτο κόμμα θα μπορούν να συγκροτήσουν κυβέρνηση».

«Σε 15 μέρες τελειώνει ο εφιάλτης, έρχεται η πολυπόθητη αλλαγή, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές και ανοίγει ο δρόμος για μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Λαμία, στην πλατεία Λαού, όπου δεσπόζει το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να κατηγορήσει τον πολιτικό του αντίπαλο για «διχασμό».

«Όπου κι αν βρεθώ στην πατρίδα μας, το μήνυμα είναι ένα: ‘Δεν πάει άλλο, ως εδώ!’. Ως εδώ με την απαξίωση, τη στοχοποίηση, την αδιαφορία, την αλαζονεία, την αισχροκέρδεια, την οικογενειοκρατία, την αδικία», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η μάχη των εκλογών της 21ης Μαΐου είναι κρίσιμη γιατί θα κριθεί ποιος θα κυβερνήσει, «γιατί το πρώτο και το τρίτο κόμμα θα μπορούν να συγκροτήσουν κυβέρνηση», όπως είπε και γιατί όποιος έρθει πρώτος, θα έχει τη δυνατότητα να δρομολογήσει τις εξελίξεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης.

«Αλλάζουμε ή συνεχίζουμε να βουλιάζουμε;», είναι το δίλημμα των εκλογών, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παραπέμποντας στο γνωστό σύνθημα του Γιώργου Παπανδρέου…

Και προσέθεσε: «Θα μπορούμε να πάρουμε ανάσες με αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο, αποτελεσματικό, ισχυρό κοινωνικό κράτος ή θα συνεχίσουμε να βουλιάζουμε στις ανισότητες και τις αδικίες».

«Το δίλημμα είναι: Μητσοτάκης ξανά ή Αλλαγή; Μητσοτάκης ξανά ή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;», σημείωσε, τονίζοντας ότι οι πολίτες πρέπει να αναρωτηθούν αν το βράδυ των εκλογών θέλουν «να πανηγυρίζουν τα καρτέλ, τα μεγάλα συμφέροντα, οι ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι ή να βγει στους δρόμους να πανηγυρίσει ο λαός για τη μεγάλη νίκη της δημοκρατίας;».

Παράλληλα, δήλωσε βέβαιος ότι το αποτέλεσμα θα είναι «νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, νίκη του λαού, νίκη της δημοκρατίας».

«Ο Μητσοτάκης δεν θα ρισκάρει επαναληπτική εκλογή»

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «αν πρώτη είναι η ΝΔ, θα κάνουν το παν, με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, με εκβιασμούς και πιέσεις και με αποστασίες, για να συγκροτήσουν κυβέρνηση. Δεν θα λάβει το ρίσκο μιας επαναληπτικής εκλογής», υποστήριξε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Απευθύνθηκε και στους «συντηρητικούς πολίτες», πάντως, λέγοντας ότι παρά τις διαφωνίες που έχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, «καταλαβαίνουν ότι αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος είναι μια μεγάλη αλλαγή, να φύγει αυτό το καθεστώς που μας πνίγει 4 χρόνια τώρα, που συρρικνώνει εισοδήματα και δικαιώματα».

Αναφορικά με την αντιπαράθεση με τη ΝΔ για το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι έως τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης θα το κοστολογήσει «και 183 δισ. για να φοβερίσει το λαό».

«Εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια – Η ΝΔ την χρεοκόπησε το 2009 και το 2015»

«Του απαντάμε ότι εμείς ξέρουμε τι σημαίνει δημοσιονομική πολιτική, γιατί εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, στα οποία την έβαλε η παράταξή του, που την άφησε χρεοκοπημένη το 2009 και το 2015», τόνισε ο κ. Τσίπρας, σε μία από τις σπάνιες στιγμές που απέδωσε ευθύνες χρεοκοπίας της χώρας και στη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή…

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αύξησε 50 δισ. το δημόσιο χρέος και 40 δισ. το ιδιωτικό και δέκα φορές το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

«Αυτά είναι τα κατορθώματά του στην οικονομία. Πού ειναι η αριστεία τους και η νοικοκυροσύνη τους;», σχολίασε, συμπληρώνοντας ότι «παρέλαβε ένα κόμμα με 180 εκατ. χρέη στις τράπεζες και σήμερα είναι με 400 εκατ. χρέη στις τράπεζες».

«Δεν θα μας μιλήσει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης για κοστολόγηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα μηνύματα στα άλλα κόμματα

Παίρνοντας τη σκυτάλη από το κλασικό (σ.σ. κυρίως στις ομιλίες του Ανδρέα Παπανδρέου) σύνθημα που ακούστηκε, «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά», ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στις προοδευτικές δυνάμεις, «γιατί πρέπει κι αυτές να θυμηθούν και δεν μπορούν να λένε ανιστόρητα πράγματα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμά του είναι το ίδιο με αυτά που κάνει η ΝΔ 4 χρόνια τώρα».

«Όχι μόνο γιατί εμείς κυβερνήσαμε στις πιο δύσκολες συνθήκες και όχι με το πρόγραμμά μας, γιατί βάλαμε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους στο ΕΣΥ και το κρατήσαμε όρθιο, γιατί στηρίξαμε τους αδύναμους και τους συνταξιούχους, αλλά και γιατί το πρόγραμμά μας τώρα θέλει να δώσει ανάσα, ελπίδα, προοπτική στους εργαζόμενους, στους νέους ανθρώπους», σημείωσε.

Σχολίασε ότι «είναι ανιστόρητο να επαναφέρουν σήμερα το ‘τι Πλαστήρας τι Παπάγος’ που μας οδήγησε στην εγκαθίδρυση του πιο ακραίου δεξιού καθεστώτος στη χώρα μας εκείνη την περίοδο», αναφερόμενος στο ΚΚΕ, χωρίς να το κατονομάσει.

«Όπως είναι ανιστόρητο και ακατανόητο να κάνουν διμέτωπο αγώνα», διεμήνυσε στον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ.

«Εμείς δεν κάνουμε διμέτωπο, εμείς τους λέμε: Ελάτε, καταθέσαμε το ‘Συμβόλαιο Αλλαγής’ με 11 άρθρα, πείτε μας με σε ποιο απ’ αυτά διαφωνείτε, τι θέλετε να προσθέσετε, και ελάτε την επομένη των εκλογών να βγάλουμε τη χώρα απ’ αυτή τη δεινή θέση, που την έχει οδηγήσει η χειρότερη κυβέρνηση της Δεξιάς από τη Μεταπολίτευση και μετά. Αφήστε τους διμέτωπους και ελάτε να δώσουμε ανάσα και προοπτική στη χώρα και τον λαό», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μετά τις εκλογές η ΝΔ θα είναι δεύτερο κόμμα – Ίσως κάνω debate με άλλο αρχηγό»

Μιλώντας για το dcebate, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα είναι μια διαδικασία παράλληλων μονολόγων, «γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να έχουμε μια ανοικτή συζήτηση. Δεν θέλει γιατί γνωρίζει ότι τα πολιτικά του επιχειρήματα δεν μπορούν να σταθούν», υποστήριξε.

Και σχολίασε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε σήμερα ότι μετά τις εκλογές θα έρθει σε ένα debate μαζί του, όμως, ανέφερε, «έχω την αίσθηση ότι ούτε αυτό θα γίνει, γιατί μετά τις εκλογές η ΝΔ θα είναι δεύτερο κόμμα και μετά τις εκλογές θ’ αρχίσουν τα όργανα στη ΝΔ. Ενδεχομένως, να κάνω debate με άλλο αρχηγό, αλλά με τον Μητσοτάκη δεν θα έχω τη χαρά, δεν ήταν γραφτό», είπε χαρακτηριστικά.

«Η απάντηση των νέων στην κάλπη θα είναι: καλύτερα σφηνάκι παρά τον Μητσοτάκη».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους. Είπε ότι η κυβέρνηση τους στοχοποίησε στην πανδημία, «τους έβαλε φραγμούς στη μόρφωση με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα πανεπιστήμια, ώστε 20.000 λιγότεροι το χρόνο να περνάνε στα δημόσια πανεπιστήμια, που σημαίνει δεκάδες περιφερειακές σχολές, όπως του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, να είναι στο όριο της λειτουργίας και να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του κλεισίματος, αλλά κυρίως λαϊκές οικογένειες που δεν είχαν τη δυνατότητα για φροντιστήρια, να βλέπουν άδικα τα παιδιά τους να κόβονται από μια βάση εισαγωγής».

Απευθυνόμενους στους νέους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, είπε ότι πολλοί από αυτούς – και δικαίως – θεωρούν ότι η ψήφος τους πρέπει να είναι διαμαρτυρίας: «Σωστά κάνουν. Το πρώτο που τους λέω είναι ό,τι και να ψηφίσουν, να πάνε στην κάλπη».

Όμως τους κάλεσε να σκεφτούν ποια θα είναι η ψήφος που θα ενοχλήσει «το σύστημα και το κατεστημένο». Υποστήριξε ότι η μόνη που θα το «πονέσει» είναι «αυτή που θα οδηγήσει σε ήττα τους εκλεκτούς τού κατεστημένου, τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, άρα μονάχα η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα σε αυτό το κατεστημένο».

Όπως είπε, μάλιστα, χαρακτηριστικά, «η απάντηση των νέων στην κάλπη θα είναι: καλύτερα σφηνάκι παρά τον Μητσοτάκη», κάτι που επανέλαβε αργότερα και σε βίντεο που «ανέβασε» στον λογαριασμό του στο ΤικΤοκ.

@atsipras #Τσίπρας #fyp #tiktokgreece #fy ♬ πρωτότυπος ήχος – Αλέξης Τσίπρας

Sports in

Δεν είναι η πρώτη φορά με τον Αλμέιδα… (vids, pic)

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν κλήθηκε σε απολογία για την επίθεση που έκανε στον άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ στην Τούμπα, όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δεν καλείται ο Αργεντινός από τον αθλητικό δικαστή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024