Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν: Δεν έχει απαντήσει στις προτάσεις του ΟΗΕ για τα σιτηρά

Πούτιν: Δεν έχει απαντήσει στις προτάσεις του ΟΗΕ για τα σιτηρά

Η Ρωσία δεν είναι ακόμη ικανοποιημένη για το θέμα που αφορά τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει απαντήσει ακόμη στις προτάσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, σχετικά με τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η κατάσταση περί τη συμφωνία «δεν βελτιώνεται για την ώρα», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Τον Απρίλιο, ο επικεφαλής του ΟΗΕ ζήτησε από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να παραδώσει στον Πούτιν επιστολή στην οποία προτείνει «έναν δρόμο προς τα εμπρός με σκοπό τη βελτίωση, παράταση και διεύρυνση» της συμφωνίας που επιτρέπει την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Βερσίνιν, δήλωσε πως η Ρωσία δεν είναι ακόμη ικανοποιημένη από το πώς προχωρεί η επίλυση του θέματος που αφορά τις ρωσικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων στο πλαίσιο της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, σύμφωνα πάντα με το TASS.

«Δεν είμαστε ακόμη ικανοποιημένοι με την πρόοδο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς» δήλωσε ο Βερσίνιν, έπειτα από συνομιλίες που είχε στη Μόσχα με την πλέον υψηλόβαθμη αξιωματούχο του ΟΗΕ για το εμπόριο, Ρεμπέκα Γκρίνσπαν.

Ρωσικές αντιδράσεις

Αν δεν αρθούν τα εμπόδια που καταγγέλλει η Ρωσία, η συμφωνία αυτή θα εκπνεύσει τη 18η Μαΐου. Η Μόσχα επιμένει να προσάπτει στη Δύση πως δεν επιτρέπει την εκπλήρωση του μέρους της συμφωνίας που την αφορά.

Η Ρωσία, μεταξύ άλλων αιτημάτων που έχει θέσει, είπε ότι επιθυμεί την επανασύνδεση της κρατικής αγροτικής τράπεζας Rosselkhozbank με το διεθνές σύστημα χρηματοοικονομικών μηνυμάτων SWIFT την επανεκκίνηση του αγωγού αμμωνίας «Τολιάτι-Οδησσός». Επίσης ζητά να αρθούν οι ασφαλιστικοί και αντασφαλιστικοί περιορισμοί καθώς και να ξεμπλοκαριστούν τα περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμοί ρωσικών εταιρειών που σχετίζονται με την παραγωγή και τη μεταφορά τροφίμων και λιπασμάτων.

Η Δύση λέει ότι οι κυρώσεις της δεν στοχεύουν τον αγροτικό κλάδο της Ρωσίας, αλλά η Μόσχα ισχυρίζεται ότι οι εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων της έχουν πληγεί από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στις τράπεζες της όπως και από κυρώσεις στην αλυσίδα τροφοδοσίας και τον ασφαλιστικό τομέα.

Πηγή: Ot.gr

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024