Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΗΕ: Η Unicef προειδοποιεί για τον μεγάλο αριθμό παιδιών θυμάτων της σύγκρουσης στο Σουδάν

ΟΗΕ: Η Unicef προειδοποιεί για τον μεγάλο αριθμό παιδιών θυμάτων της σύγκρουσης στο Σουδάν

190 παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα 1.700 τραυματίστηκαν στη διάρκεια των έντεκα πρώτων ημερών της σύγκρουσης, που ξεκίνησε στις 15 Απριλίου.

Τα Ηνωμένα Έθνη έκρουσαν σήμερα τον κώδωνα του κινδύνου γα τον «τρομακτικά» σημαντικό αριθμό των παιδιών θυμάτων του πολέμου στο Σουδάν, αναφερόμενη σε τοπικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επτά παιδιά χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται κάθε ώρα στη σύγκρουση που μαίνεται στη χώρα.

«Όπως φοβόμασταν και είχαμε προβλέψει, η κατάσταση στο Σουδάν έχει γίνει μοιραία για έναν τρομακτικά σημαντικό αριθμό παιδιών», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών Unicef, ο Τζέιμς Έλντερ, στους δημοσιογράφους στη Γενεύη.

Όπως είπε, η υπηρεσία έχει λάβει πληροφορίες από ιδρύματα υγείας στο Χαρτούμ και στην περιοχή του Νταρφούρ, σύμφωνα με τις οποίες 190 παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα 1.700 τραυματίστηκαν στη διάρκεια των έντεκα πρώτων ημερών της σύγκρουσης, που ξεκίνησε στις 15 Απριλίου. Οι εκτιμήσεις αυτές δεν έχουν ακόμη επαληθευθεί από τον ΟΗΕ με ανεξάρτητο τρόπο.

Οι αριθμοί της ντροπής

Ο αριθμός αυτός δεν καταγράφει ωστόσο παρά μόνο τα παιδιά τη φροντίδα των οποίων είχαν αναλάβει αυτά τα ιδρύματα, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Η πραγματικότητα μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρή».

Από τις 15 Απριλίου, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, κυρίως στο Χαρτούμ και στο Νταρφούρ, στη σύγκρουση, στην οποία αντιπαρατίθενται ο επικεφαλής του στρατού Αμπντέλ Φάταχ αλ-Μπουρχάν με τον επικεφαλής των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης, Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο.

Διαδοχικές συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα δεν έχουν τηρηθεί και οι βομβαρδισμοί και οι ανταλλαγές πυρών εξακολουθούσαν να συγκλονίζουν την πρωτεύουσα Χαρτούμ σήμερα για 21η ημέρα.

Στο μεταξύ, αξιωματούχος της Unicef, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ανέφερε πως τουλάχιστον ένα εκατομμύριο εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας έχουν χαθεί ως παράπλευρη απώλεια της σύγκρουσης στο Σουδάν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024