Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κόντρες κορυφής στον ορίζοντα του… blame game για τις μετεκλογικές (μη) συνεργασίες – Σε ρυθμούς διλημμάτων οι αρχηγοί

Κόντρες κορυφής στον ορίζοντα του… blame game για τις μετεκλογικές (μη) συνεργασίες – Σε ρυθμούς διλημμάτων οι αρχηγοί

Τα μηνύματα του Μητσοτάκη από την Ηλεία - Ποιον στόχο επιμένει να προβάλλει ο Τσίπρας - Ο διμέτωπος από Ανδρουλάκη

Στον ορίζοντα ενός αναμενόμενου… blame game για τις μετεκλογικές εξελίξεις και συγκεκριμένα για την πιθανότητα μη επίτευξης συνεννοήσεων μετά το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου κοιτάζουν οι πολιτικοί αρχηγοί και επιχειρούν από τώρα μια στρατηγική προετοιμασίας τους για την επομένη της αναμέτρησης. Άπαντες επιδιώκουν προφανώς να βρεθούν με τις υψηλότερες δυνατές επιδόσεις, αυτές που θα τους δώσουν περαιτέρω άνεση κινήσεων. Και δεν θα τους οδηγήσουν μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένουν σε συγκρούσεις, κινούνται σε ρυθμούς σκληρών διλημμάτων (της κάλπης) και επιμένουν στις δικές τους κόκκινες γραμμές περί συνεργασιών. Κυρίαρχος στόχος άλλωστε είναι να συσπειρώσουν στο μέγιστο τις δυνάμεις γύρω από τις παρατάξεις τους. Εξου και αποφεύγεται οποιαδήποτε τοποθέτηση που θα αποδυνάμωνε το αφήγημά τους: αυτό της αυτοδύναμης, σταθερής κυβέρνησης όπως το προτάσσει η ΝΔ, εκείνο της ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών όπως το παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο στόχος για ισχυρό διψήφιο ποσοστό που έχει θέσει το ΠΑΣΟΚ.

Ο Ανδρέας

Αιχμές για τον Τσίπρα και τον Ανδρουλάκη με αφορμή την κόντρα για τον… Ανδρέα (Παπανδρέου) άφησε από την Ηλεία ο Μητσοτάκης. Ο ίδιος επιδιώκει να ανοίξει βηματισμό έναντι των πολιτικών αντιπάλων του, με αιχμή του δόρατος της προεκλογικής καμπάνιας του πλέον το πρόγραμμά του για την επόμενη τετραετία. «Εμείς μιλάμε για το μέλλον και αφήνουμε τους άλλους να τσακώνονται για το παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά, με την αποστροφή του «ας αφήσουμε κάποιους να ασχολούνται σε ποιον ανήκει η παρακαταθήκη του Ανδρέα, να γυρνούν στο 1981».

Στόχος του Μαξίμου είναι να προβάλλει τη γαλάζια πρόταση διακυβέρνησης ως τη μόνη αξιόπιστη. «Δεν χρειαζόμαστε έναν ασταθή κυβερνητικό σχηματισμό» επανέλαβε ο Μητσοτάκης, ενώ ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος θέλησε να «ακυρώσει» την προοπτική μιας τυχόν εύκολης συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και να ρίξει βεβαίως γι’ αυτό την ευθύνη στη Χαριλάου Τρικούπη.

Αυτό πιστοποιούν οι αναφορές Σκέρτσου (ΑΝΤ1) σε «σκληρές γραμμές που έχει χαράξει» ο Ανδρουλάκης, ο οποίος κατά τον κυβερνητικό πορτ παρόλ «δεν δείχνει κανένα σεβασμό στην ψήφο των πολιτών και κλείνει κάθε πόρτα παραγωγική συζήτησης όταν λέει πως δεν βλέπει για πρωθυπουργό σε κυβέρνηση συνεργασίας ούτε τον Μητσοτάκη ούτε τον Τσίπρα».

Διμέτωπος από Ανδρουλάκη

Από την πλευρά του ο Ανδρουλάκης επιμένει στον διμέτωπο απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με κατά μέτωπο επιθέσεις. «Πολλοί αντίπαλοι προσπαθούν να προσεταιριστούν το ΠΑΣΟΚ», ήταν το «καρφί» του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ (Open) για την αξιωματική αντιπολίτευση. «Καταντάει γραφικό να πηγαίνουμε στην πλαστογράφηση της σύγχρονης ιστορίας» σημείωσε.

Και ταυτόχρονα το τρίτο κόμμα προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη για την έλλειψη διάθεσης συνεννοήσεων στο πολιτικό σκηνικό στην κυβέρνηση και ειδικότερα στην απουσία κουλτούρας συνεργασίας από τον Μητσοτάκη.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024