Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανελλαδικές εξετάσεις: Πόσο ρόλο παίζει το σωστό σχολικό βοήθημα;

Πανελλαδικές εξετάσεις: Πόσο ρόλο παίζει το σωστό σχολικό βοήθημα;

Η προσθήκη σχολικών βοηθημάτων είναι επιβεβλημένη για να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους

Τα σχολικά βοηθήματα και τα λυσάρια μπορούν να γίνουν ένα πολύτιμο εργαλείο αρκεί να αξιοποιηθούν σωστά, καθώς αποτελούν ιδανικό συμπλήρωμα των σχολικών βιβλίων, βοηθώντας τους μαθητές να οργανώσουν την ύλη τους αλλά και να αναπτύξουν τον τρόπο σκέψη τους που θα τους επιτρέψει να λύσουν τις ασκήσεις.

Αλλωστε η προσθήκη σχολικών βοηθημάτων θεωρείται επιβεβλημένη για να εμβαθύνουν οι μαθητές τις γνώσεις και τους να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Είτε είναι το δημοτικό είτε προετοιμάζεται για τις πανελλαδικές εξετάσεις το σχολικό βοήθημα δίνει τη δυνατότητα στον μαθητή να θυμηθεί όσα διδάχτηκε σε προηγούμενες ενότητες, αλλά και να κατανοήσει τη νέα ενότητα του σχολικού βιβλίου, μελετώντας, τη θεωρία η οποία επεξηγείται με πολλά παραδείγματα και λυμένες ασκήσεις.

Ενα βοήθημα δίνει στον μαθητή επίσης τη δυνατότητα να προετοιμαστεί για την επαναληπτική εξέταση, μελετά το καθημερινό μάθημα, δίνοντας έμφαση πάλι στη θεωρία, και στη συνέχεια αξιοποιεί τα επαναληπτικά κριτήρια αξιολόγησης που υπάρχουν στο βοήθημα. Απαντά στις ερωτήσεις, λύνει τις ασκήσεις και ελέγχει τις απαντήσεις του. Έτσι, καλύπτει τα κενά του, απαλλάσσεται από το άγχος, ενώ αποκτά αυτοπεποίθηση και σιγουριά για την επιτυχία του στην εξέταση.

Ακόμα και αν έχετε προμηθευτεί τα κατάλληλα λυσάρια και σχολικά βοηθήματα, μπορείτε να το κάνετε τώρα μέσα από την τεράστια ποικιλία του SHOPFLIX.gr.  Στην πλατφόρμα θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία για να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες του παιδιού σας.

Όποιο και να διαλέξετε, πάντως, θα φτάσει στην πόρτα σας άμεσα και στην ακριβή ημερομηνία παράδοσης που θα δείτε κατά την παραγγελία, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε, ώστε το παιδί να έχει τον χρόνο να προετοιμαστεί ενόψει των προαγωγικών εξετάσεων σε γυμνάσια και λύκεια αλλά και των πανελλαδικών εξετάσεων.

Για να σας βοηθήσουμε να γεμίσετε το καλάθι των αγορών σας επιλέξαμε ορισμένα από τα καλύτερα σχολικά βοηθήματα μαθηματικών Β’ Λυκείου, γενικής παιδείας, αλλά και πεδίου τεχνολογικών και θετικών σπουδών, που είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσουν το παιδί σας όχι μόνο να κατανοήσει εις βάθος, αλλά και να αγαπήσει τα μαθηματικά.

Βοηθήματα μαθηματικών Γ’ Λυκείου Θετικών Σπουδών

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου ομάδας προσανατολισμού Θετικών σπουδών και ομάδας προσανατολισμού σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής. Περιέχει αναλυτική θεωρία αλλά και παρατηρήσεις στις οποίες στηρίζονται οι απαντήσεις των ερωτήσεων και οι λύσεις των ασκήσεων.

Εχει όλη τη μεθοδολογία και σχόλια για τη λύση ασκήσεων. Παραθέτει επίσης λυμένες ασκήσεις,  ενώ έχει ασκήσεις σε κάθε κεφάλαιο στο τέλος του βιβλίου.

Ακόμα έχει διαγωνίσματα ανά διδακτική ενότητα, ενώ στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν οι λύσεις των ασκήσεων.

Αγοράστε το

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Γ’ Λυκείου – Μακροοικονομία

 Η Μακροοικονομική είναι η επιστήμη που ασχολείται με τη συμπεριφορά, τα προβλήματα και τα μεγέθη ολόκληρης της οικονομίας, σε αντίθεση με τη Μικροοικονομική που επικεντρώνεται στη συμπεριφορά και τα προβλήματα των επιμέρους μονάδων που βρίσκονται μέσα στην οικονομία. Δηλαδή, αντικείμενο μελέτης της Μακροοικονομικής είναι η συνολική παραγωγή, η συνολική κατανάλωση, ο πληθωρισμός, η ανεργία, ο ρυθμός αύξησης του εισοδήματος, κλπ.Το βιβλίο αυτό απευθύνεται τόσο στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, υποψήφιους για σχολές της Ομάδας Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής, όσο και σε καθηγητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στην αρχή κάθε κεφαλαίου υπάρχει αναλυτική μεθοδολογία επίλυσης των ασκήσεων καθώς και βασικές ασκήσεις με τη λύση τους, ώστε ο μαθητής να αποκτήσει εξοικείωση με την επίλυσή τους. Στη συνέχεια, υπάρχουν ασκήσεις των οποίων οι λύσεις βρίσκονται στο τελευταίο τμήμα αυτού του βιβλίου.

Αγοράστε το

Επανάληψη στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Γ’ Λυκείου

Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό την πληρέστερη προετοιμασία των υποψηφίων του επιστημονικού πεδίου Οικονομίας και Πληροφορικής για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Το βασικό του μέρος περιλαμβάνει όλα τα θέματα που έχουν τεθεί στις εξετάσεις όλα αυτά τα χρόνια, ταξινομημένα όμως ανά κεφάλαιο, για την καλύτερη και την πιο αποτελεσματική τους χρήση. Ταυτόχρονα, έχουν προστεθεί επιλεγμένες ασκήσεις και ερωτήματα, τα οποία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα στις εξετάσεις.

Σημαντικό μέρος του βιβλίου είναι η ενότητα Απαντήσεις, όπου έχει δοθεί έμφαση στις σαφείς εξηγήσεις και απαντήσεις, ιδιαίτερα σε θέματα όπου οι μαθητές συναντούν συχνά δυσκολίες.

Τέλος τα επαναληπτικά διαγωνίσματα (Κριτήρια Αξιολόγησης) που υπάρχουν στο τέλος κάθε κεφαλαίου, βοηθούν στην πληρέστερη εμπέδωση των όσων διδάχθηκαν.

Αγοράστε το 

Πληροφορική Γ’ Λυκείου Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής Τόμος Α

Το βιβλίο  αποτελείται από 9 κεφάλαια και έχει οργανωθεί σε 23 «μαθήματα».

Το κάθε ένα «μάθημα» αναφέρεται και αναλύει εκτενέστερα ένα συγκεκριμένο αντικείμενο ως εξής: Στην αρχή παρουσιάζεται η θεωρία του μαθήματος, ακολουθούν χρήσιμες μεθοδολογίες και παραδείγματα εφαρμογής των μεθοδολογιών.

Περιλαμβάνει λυμένες ασκήσεις, ερωτήσεις και ασκήσεις προς επίλυση, και θέματα πανελλαδικών εξετάσεων σχετικά με το μάθημα.

Αγοράστε το

Sports in

21η Απριλίου: Οι πρώτες δραματικές ώρες της Δικτατορίας

Οι πρώτες δραματικές ώρες της χούντας των Συνταγματαρχών την 21η Απριλίου 1967

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024