Ο Ian Callum αποκαλύπτει το πρώτο δείγμα γραφής της shooting brake μεταβολής της σπάνιας Vanquish VC25

To 2019 o βρετανός σχεδιαστής με την μακρά θητεία στις Ford, Jaguar και Aston Martin και την υπογραφή σε ορισμένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα ίδρυσε τη δική του φερώνυμη φίρμα, παρουσιάζοντας ένα χρόνο αργότερα την coupe Vanquish 25 με αφετηρία το ομώνυμο μοντέλο της Aston Martin.

Πλέον ο Ian Callum ετοιμάζει το δεύτερο εξίσου σπάνιο και υπερβατικό δημιούργημά του –η Vanquish 25 κατασκευάστηκε σε μόλις 25 μονάδες αξιώνοντας τίμημα που ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ –, με την μορφή μιας shooting brake παραλλαγής του μοντέλου.

Ο Βρετανός δημοσιοποίησε μάλιστα το πρώτο δείγμα γραφής της Vanquish VC25 όπως θα ονομάζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδεύοντας την πρώτη εικόνα με το εξής: «Ετοιμαζόμαστε να οδηγήσουμε την δική μας Vanquish σε μια νέα μορφή. Η επιμηκυμένη οροφή επιτρέπει την μετουσίωσή της σε shooting brake, ενώ στην απόληξή της προστίθεται ένα νέο lip spoiler».

Όπως προκύπτει και από το teaser, οι υπόλοιπες σχεδιαστικές προδιαγραφές της νέας έκδοσης παραμένουν πιστές στην Callum Vanquish που παρουσιάστηκε το 2020 και η οποία ομολογουμένως διαθέτει ήδη αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το ομώνυμο μοντέλο όπου βασίζεται, μεταξύ των οποίων, μια ανασχεδιασμένη γρίλια, διαφορετικά φώτα, περισσότερες εισαγωγές αέρα καθώς, ένα διαφορετικά γραμμένο αεροδυναμικό διαχύτη και φυσικά ένα σετ νέου σχεδιασμού τροχών 20 ιντσών.

Η coupe έκδοση εφοδιαζόταν με μια τροποποιημένη εκδοχή του ατμοσφαιρικού V12 με απόδοση ισχύος 590 ίππων σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων που μεταδίδει την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Το σύνολο συμπλήρωνε ένα αναβαθμισμένο σύστημα εξαγωγής καθώς και μια ανασχεδιασμένη ανάρτηση με μικρότερο ύψος κατά 1,0 εκατοστό, αλλά και μεγαλύτερα μετατρόχια κατά 6,0 εκατοστά. Τα ίδια χαρακτηριστικά αναμένεται να υιοθετήσει και το νέο shooting brake αν και το μεγαλύτερο μήκος του αμαξώματος θα επιφέρει δεδομένα νέες μεταβολές στο πλαίσιο.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν και η shooting brake παραλλαγή της Vanquish 25 θα περιοριστεί στις 25 μονάδες καθώς θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι η τιμή της θα ξεπερνά ακόμα περισσότερο το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr