Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Alpine A110 Pikes Peak: Αφ΄υψηλού

Alpine A110 Pikes Peak: Αφ΄υψηλού

H γαλλική φίρμα αποκαλύπτει την αγωνιστική εκδοχή της A110 με την οποία διεκδικήσει την νίκη ενάντια στον χρόνο στην διάσημη ανάβαση

H Α110 αποκτά μια ακόμα παραλλαγή αγωνιστικού χαρακτήρα καθώς η Alpine σκοπεύει να συμμετάσχει σε μία από τις πιο απαιτητικές διοργανώσεις παγκοσμίως, Ο λόγος φυσικά για το θρυλικό Pikes Peak, την ανάβαση των σκάρτων 20 χλμ. με τις 156 στροφές και την αφετηρία να τοποθετείται σε υψόμετρο 2.800 μέτρων και τη γραμμή τερματισμού σε περίπου 4.302 μέτρα υψόμετρο στο επιβλητικό βουνό του Κολοράντο.

Ήδη η γαλλική φίρμα πραγματοποίησε το shake down της Alpine A110 Pikes Peak στις 25-26 Απριλίου η οποία θα διαγωνιστεί στην κατηγορία Time Attack 1 όπου συμμετέχουν αγωνιστικές παραλλαγές εκδόσεων παραγωγής με «προστιθέμενη» αεροδυναμική αξία προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της διαδρομής η οποία απαιτεί το μέγιστο δυνατό στην παραγωγή κάθετης δύναμης προκειμένου τα αυτοκίνητα να παραμείνουν «καρφωμένα» στην άσφαλτο.

Το εγχείρημα θα αναλάβει ο Raphael Astier, πρωταθλητής του FIA R-GT Cup το 2022 και κάτοχο του ρεκόρ στην κατηγορία Time Attack 1 στο Pikes Peak, με χρόνο εννέα λεπτών και 23,721 δευτερολέπτων τον οποίο κατέγραψε το 2019 στο αριστερό κάθισμα μιας Porsche 993 GT3 Cup. Για λόγους αρχής, αξίζει να σημειωθεί ότι το «απόλυτο» ρεκόρ στην αμερικανική ανάβαση κατέχει από το 2020 το ηλεκτροκίνητο VW I.D R έχοντας καταγράψει χρόνο επτά λεπτών και 57,148 δευτερόλεπτων.

Επιστρέφοντας στις τροποποιήσεις της αγωνιστικής A110, συγκαταλέγεται η διαιρούμενη αεροδυναμική πτέρυγα και το χαρακτηριστικό πτερύγιο με την εισαγωγή αέρα που ξεκινά λίγο πριν το πίσω παρμπρίζ και έλκει την καταγωγή του από το αγωνιστικό πρωτότυπο του Le Mans. Την αεροδυναμική αναθεώρηση συμπληρώνει η παρουσία ένας επιθετικός αεροδυναμικής διαχύτης, το επιβλητικό μπροστινό splitter, τα ξαναγραμμένα επι το αεροδυναμικότερο πλευρικά τμήματα και τα λεία καλύμματα των τροχών. Φυσικά από την εξίσωση δεν λείπουν τα χρώματα της γαλλικής σημαίας που παρεμπιπτόντως συμπίπτουν με αυτά της αμερικανικής η οποία τιμάται με την παρουσία των άστρων στην οροφή.

Με δεδομένο το αραιό οξυγόνο των συγκεκριμένων υψομέτρων, η εισαγωγή αέρα στην οροφή που προηγείται του shark fin φροντίζει να συμβάλει στην τροφοδοσία του κινητήρα ο οποίος με την σειρά του προκειμένου να αντισταθμιστούν οι αναμενόμενες απώλειες σε τέτοιο ύψος έχει αυξήσει την ισχύ του σε σχεδόν 500 ίππους.

Παράλληλα με την αυξημένη ισχύ και τις αεροδυναμικές τροποποιήσεις, οι μηχανικοί της Alpine έχουν μειώσει ακόμα περισσότερο το βάρος της A110 που ούτως ή άλλως περιορίζεται σε 1.082 κιλά. Στην προκειμένη περίπτωση το συνολικό βάρος της κατασκευής διαμορφώνεται σε μόλις 950 κιλά χάρη στην αφαίρεση των εργοστασιακών φωτιστικών σωμάτων προς όφελος εξαιρετικά λεπτών τεχνολογίας laser ενώ την λογική του Le Mans ακολουθεί και η σχεδίαση των πίσω φωτιστικών σωμάτων.

Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα που έχουν όλες οι παραπάνω μεταβολές, θα το δούμε στις 25 Ιουνίου οπότε και πραγματοποιείται η αμερικανική διοργάνωση.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024