Τετάρτη 22 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αλέξης Τσίπρας: Όψιμος διώκτης του καραμανλισμού

Αλέξης Τσίπρας: Όψιμος διώκτης του καραμανλισμού

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε από τις Σέρρες ότι είναι υποψήφιος στον νομό προκειμένου να καταστήσει σαφές πως η «οικογενειοκρατία μπορεί να αποβεί επικίνδυνη»...

Η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα στις Σέρρες (οι άλλες δύο είναι σε Δωδεκάνησα και Α’ Πειραιά) εξ αρχής είχε δύο σκέλη ως προς την επιλογή της. Το πρώτο – όπως έχει πει ο ίδιος – ήταν η τραγωδία στα Τέμπη και η προσπάθεια του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να μην ξεχαστεί σε σύνδεση με τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Το δεύτερο είναι η προσπάθεια να δείξει πως δεν υπάρχουν γαλάζια κάστρα – το 2019 η ΝΔ πήρε εδώ 48,04%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23,25. Και πως σε έναν νομό ιστορικά φορτισμένο για τη ΝΔ λόγω Καραμανλή μπορεί να προσεταιριστεί ένα πιο συντηρητικό κοινό, μια αμφίπλευρη απεύθυνση που έχει επαναλάβει εσχάτως στις περιοδείες του και σε εξίσου «δεξιά κάστρα».

Στοχεύει δε ευθέως στον καραμανλισμό, αφού με την κριτική του για τον (Σερραίο) πρώην υπουργό Κώστα Αχ. Καραμανλή που παραιτήθηκε λόγω των Τεμπών, ο Τσίπρας κάνει λόγο συχνά πως είναι πολέμιος του νεποτισμού, ενώ στρέφει τα βέλη του στο γεγονός πως ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είναι εκ νέου υποψήφιος.

«Γιατί πιστεύω ότι η πολιτική δεν είναι υπόθεση γόνων» είπε εξάλλου («ΣΚΑΪ»). Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη των Σερρών. Εδώ ο ίδιος ανέλυσε στην ομιλία του τους λόγους που είναι υποψήφιος στον Νομό Σερρών. Για την ακρίβεια, μίλησε για τρεις συν έναν λόγους.

Ενας, πέραν αυτών πάντως, έχει να κάνει με ένα εκ των αδύναμων σημείων για τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό είναι η απευθείας μετακίνηση ψηφοφόρων από τη ΝΔ στην Κουμουνδούρου. «Δεν υπάρχουν απόρθητα κάστρα, ήλθε η ώρα της αλλαγής» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και κάπου εδώ ήλθε το πρώτο καρφί κατά Καραμανλή: «Να πούμε ως εδώ με την ακρίβεια αλλά και με την οικογενειοκρατία».

Οι τέσσερις λόγοι

Στη συνέχεια δήλωσε ότι είναι ο ίδιος περήφανος και χαρούμενος που θα δώσει τον αγώνα αυτόν προσωπικά στον εν λόγω νομό. Πάμε όμως στους τέσσερις λόγους που ο ίδιος ανέλυσε για την υποψηφιότητά του: Ο πρώτος είναι για την έμφαση που θέλει να δώσει το κόμμα του στην περιφέρεια.

Ο δεύτερος με την αξία που όπως έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ «η Μακεδονία μας», ένα ακόμη αδύναμο σημείο για την αξιωματική αντιπολίτευση που όπως φαίνεται στοίχισε το 2019 λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο τρίτος για την εγκατάλειψη που υπογράμμισε ο Τσίπρας πως έχει υποστεί ο εν λόγω νομός. «Εχει το όνομα, μα δεν του έχει γίνει καμία χάρη» πρόσθεσε.

Ο τέταρτος λόγος ήταν ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κώστα Αχ. Καραμανλή. «Πιστεύω ότι είναι άδικο να μνημονεύεστε για τον Καραμανλή των Τεμπών», είπε κάνοντας αναφορά στην τραγωδία, ενώ έριξε τα βέλη του στην οικογενειοκρατία. «Τιμώ αυτή την οικογένεια που έχει προσφέρει στον τόπο» συμπλήρωσε χωρίς να κατονομάζει τον καραμανλισμό, ενώ είπε και πως «η συνθήκη της οικογενειοκρατίας μπορεί να αποβεί επικίνδυνη».

Σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής ανέφερε ότι «από τις Σέρρες ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι ανήκουμε σε δύο διαφορετικούς κόσμους…».

Sports in

Οι επόμενες προκρίσεις της Ελλάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Ο αριθμός των 67 αθλητών για το Παρίσι θα αυξηθεί καθώς οι διαδικασίες πρόκρισης συνεχίζονται σε κάποια αθλήματα και αναμένεται η τελική αποστολή να ξεπεράσει τα 80 άτομα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Μαϊου 2024