Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: «Ψεύδεται ο Τσίπρας - Πολλές φορές χρησιμοποίησε το κυβερνητικό αεροσκάφος για προεκλογικές περιοδείες»

ΝΔ: «Ψεύδεται ο Τσίπρας – Πολλές φορές χρησιμοποίησε το κυβερνητικό αεροσκάφος για προεκλογικές περιοδείες»

Η ΝΔ παραθέτει, μάλιστα, ημερομηνίες κατά τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε το κυβερνητικό αεροσκάφος στη διάρκεια της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου.

«Ο κ. Τσίπρας συνελήφθη άλλη μια φορά ψευδόμενος», υποστηρίζει η ΝΔ, αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας, που επιτέθηκε στον πρωθυπουργό επειδή χρησιμοποιεί το κυβερνητικό αεροσκάφος για προεκλογικούς σκοπούς, είπε ότι ο ίδιος δεν το έκανε αυτό όσο ήταν πρωθυπουργός.

«Προκειμένου να επιτεθεί ξανά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε προ ολίγου στη συνέντευξή του στον κ. Χατζηνικολάου», σημειώνει η Νέα Δημοκρατία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός δεν χρησιμοποίησε ποτέ το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε προεκλογική περίοδο».

Και επισημαίενι ότι «η πραγματικότητα είναι ότι ο ίδιος είχε χρησιμοποιήσει πολλές φορές το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, για να μεταβεί σε περιοχές της επικράτειας που είχε προεκλογικές ομιλίες ή να επιστρέψει στην Αθήνα από πόλεις όπου περιόδευε».

Παραθέτει, μάλιστα, ημερομηνίες κατά τις οποίες ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος όσο ήταν πρωθυπουργός, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2019, για να μεταβεί σε πόλεις όπου περιόδευε λίγο πριν από τις κάλπες.

«Σπάει ρεκόρ ψέματος ο Τσίπρας»

Συγκεκριμένα, αναφέρει η ΝΔ: «Στις 14 Ιουνίου του 2019, στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου, ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε το κυβερνητικό αεροσκάφος για να πετάξει από την Μάλτα στη Ρόδο.

»Στις 27 Ιουνίου του 2019, ο Αλέξης Τσίπρας είχε χρησιμοποιήσει ένα από τα κυβερνητικά αεροσκάφη για να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στην Καβάλα.

»Ενώ, λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2019, επιστρέφοντας στην Ελλάδα από τις Βρυξέλλες -όπου συμμετείχε σε εργασίες Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ως πρωθυπουργός- δεν προσγειώθηκε στη βάση της Ελευσίνας, αλλά κατευθύνθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου είχε προγραμματισμένη ομιλία σε προεκλογική εκδήλωση».

Η Πειραιώς σχολιάζει, πάντως, πως «είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός πολλές φορές είναι υποχρεωμένος να συνδυάσει τα κυβερνητικά καθήκοντα που απορρέουν από το αξίωμά του, με την συμμετοχή σε προεκλογικές εκδηλώσεις ως αρχηγός κόμματος. Αλλά αυτό που έκανε εκείνος ως πρωθυπουργός, είναι το ίδιο πράγμα για το οποίο καταγγέλλει σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη!», τονίζει για τον Αλέξη Τσίπρα.

Και καταλήγει: «Ουδείς ποτέ αμφισβήτησε ότι ο εκάστοτε πρωθυπουργός παραμένει πρωθυπουργός και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Κι ότι κάποιες φορές, πρέπει να συνδυάσει τα καθήκοντά του με την προεκλογική δραστηριότητα. Ποτέ μέχρι σήμερα, που ο κ. Τσίπρας σπάει και αυτό το ρεκόρ ψέματος, υποκρισίας και λαϊκισμού!».

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024