Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Στις καλένδες η διάσπαση. Στο συνέδριο ή θα κιοτέψουν και εκεί;

Εκλογές: Οι «ορφανές» ψήφοι της ακροδεξιάς και το κόμμα «Νίκη»

Εκλογές: Οι «ορφανές» ψήφοι της ακροδεξιάς και το κόμμα «Νίκη»

Η «Νίκη», που περιγράφεται ως «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα», με επικεφαλής τον Δημήτρη Νατσιό, για πρώτη φορά ανιχνεύεται σε δημοσκόπηση και, μάλιστα, με ποσοστό 1%.

Μία έκπληξη έκρυβε η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA, ως προς τα νέα και άγνωστα στον πολύ κόσμο κόμματα, που διεκδικούν την ψήφο μας στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ειδικότερα, το κόμμα «Νίκη», που περιγράφεται ως «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα», με επικεφαλής τον Δημήτρη Νατσιό, για πρώτη φορά ανιχνεύεται σε δημοσκόπηση και, μάλιστα, με ποσοστό 1%.

Θα πει κανείς ίσως, είναι μεγάλο ποσοστό το 1%; Και όμως, μπορεί να μην εξασφαλίζει την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, ωστόσο δεν είναι ευκαταφρόνητο, αν μάλιστα υπολογίσει κανείς ότι βρίσκεται ακριβώς πίσω από την Πλεύση Ελευθερίας που συγκεντρώνει ποσοστό 1,5%.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ανιχνεύεται αυτό το κόμμα λίγες ημέρες από τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη, αλλά και άλλων κομμάτων δεξιά της Δεξιάς, όπως αυτό των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου ή της κ. Λατινοπούλου.

Αραγε οι ψήφοι αυτοί οδηγούνται σε άλλα κόμματα που εμφανίζονται «πατριωτικά» και που ομνύουν στο γνωστό τρίπτυχο «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια»;

Ποια είναι η «Νίκη»

Είναι λοιπόν έκπληξη το ποσοστό της άγνωστης «Νίκης»;

Όχι και τόσο. Μια ματιά στην ιστοσελίδα του κόμματος είναι αρκετή, για να διαπιστώσει κανείς πώς βρέθηκε ξαφνικά να «φιγουράρει» σε μία μεγάλη δημοσκόπηση για πρώτη φορά.

Και ο λόγος ακούει τόσο στο όνομα «Κασιδιάρης» και, φυσικά σε όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών γύρω από τον αποκλεισμό του μορφώματος «Έλληνες» από τις εκλογές, όσο και στο «μπλόκο» του Αρείου Πάγου σε δύο ακόμη κόμματα, τα οποία κινούνται καθαρά στο χώρο του εθνικισμού και της ακροδεξιάς – το κόμμα των  Μπογδάνου και Εμφιετζόγλου και αυτό της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Εξάλλου, ήταν αναμενόμενο, κόμματα που απευθύνονται σε ακροατήρια δεξιά της… δεξιάς, πατριωτικά και «θρησκευόμενα», να αντλήσουν ακροδεξιές ψήφους, που έμειναν «ορφανές» μετά τον αποκλεισμό των παραπάνω.

Όπως λοιπόν επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του κόμματος «Νίκη», που έχει ως κεντρικό σύνθημα «Με σκοπό τη ΝΙΚΗ του Ελληνισμού και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας» και αναφορά στον στίχο του Σεφέρη «Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό», «η ΝΙΚΗ συνιστά μία γνήσια πατριωτική φωνή που προέρχεται από τον απλό ελληνικό λαό, αφού στις τάξεις της δεν δέχεται ως μέλη πρώην βουλευτές ή κυβερνητικούς οποιασδήποτε απόχρωσης».

Να και μία πρωτοτυπία, ως προς την σύνθεση του κόμματος.

Σημειώνεται παράλληλα πως το κόμμα «βασίζεται σε ξεκάθαρες αξίες της Ρωμηοσύνης, χωρίς ‘δεξιές’ κι ‘αριστερές’ παρωπίδες ή γενικόλογους ‘πατριωτισμούς’ αμφίβολων ηθικών αξιών, κρατώντας αποστάσεις από κύκλους ιδεών ασυμβίβαστων με τις χριστιανικές ηθικές αξίες».

Γράφει ακόμη:

Ο ασπασμός της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης ισοδυναμεί κατά βάσιν με τρία στοιχεία:

  1. Φιλοπατρία, αγάπη και πνεύμα θυσίας για το ελληνικό Έθνος.
  2. Αναγνώριση ότι στον προσδιορισμό της εθνικής μας ταυτότητας («ὃμαιμον, ὁμόθρησκον, ὁμόγλωσσον, ὁμότροπον») η Εκκλησία είναι τροφός του έθνους και παράγων εσωτερικής σταθερότητας και ειρήνης.
  3. Ασπασμός των δογμάτων της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας του Χριστού, όπως αυτά προκύπτουν μέσα από την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση, και όπως ερμηνεύονται από τις Οικουμενικές Συνόδους και τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας.

Και αναφέρεται ότι «αντικειμενικός σκοπός της ΝΙΚΗΣ είναι η κατάργηση της κομματοκρατίας που δυναστεύει τον ελληνικό λαό εδώ και δεκαετίες. Η ΝΙΚΗ αποκλείει, υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις, τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα που κατέστρεψαν την πατρίδα ψηφίζοντας εθνοκτόνους νόμους, σιωπώντας απέναντι σε εθνοκτόνες πολιτικές ή καπηλευόμενα τα πατριωτικά αισθήματα του ελληνικού λαού».

Να σημειώσουμε ότι το κόμμα αυτό, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που παραθέτει στην ιστοσελίδα του, ιδρύθηκε το 2019 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και «πρόεδρο τον αγωνιστή δάσκαλο Δημήτρη Νατσιό».

Με σκοπό, μάλιστα, να πάρει το «πράσινο φως» του Αρείου Πάγου, κάτι που το κατάφερε, όπως τονίζει το κόμμα, «απέφυγε να υιοθετήσει ταυτότητα, εθνικά σύμβολα ή συμπεριφορές που θα καθιστούσαν έκνομη την συμμετοχή της στις εκλογές. Απέφυγε επίσης ακροβασίες συνεργασίας με πατριωτικές πολιτικές ‘συνιστώσες’, οι οποίες θα περιελάμβαναν πολιτικές που δεν πληρούν βασικά κριτήρια των αξιών της ΝΙΚΗΣ».

Και «πορεύεται χωρίς αντιδικίες ή φημολογίες, εστιάζοντας στη μετάδοση των θέσεων της και στη συστράτευση προσώπων από τον καλοπροαίρετο και υγιώς σκεπτόμενο ελληνικό λαό, τη ‘μαγιά’ του Μακρυγιάννη», όπως σημειώνει.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Νατσιός

Πρόεδρος του κόμματος ο Δ. Νατσιός και όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του είναι Δάσκαλος και Θεολόγος με πλούσιο συγγραφικό έργο καθώς και  αρθρογραφία του.

Από τα άρθρα του διακρίνει κανείς εμμονή με το Κυπριακό, μνημόσυνα για τα… λαμπρά παλληκάρια της ΕΟΚΑ, αντικομουνισμός και αντιευρωπαϊσμός, επιθέσεις στα ΜΜΕ, αναφορές στην «πονεμένη και απροσκύνητη Ρωμιοσύνη», «αυτοί με τον Κουφοντίνα, εμείς με την Μπουμπουλίνα», για την «εμετική παιδεραστία στα σχολικά βιβλία», για την ανάγκη να φτιαχτούν «φροντιστήρια Ελληνισμού» κλ.π

Οι μασόνοι και τα μέλη της «Νίκης»

Και για να μην υπάρξουν αμφιβολίες για τον «ορθόδοξο» χαρακτήρα του κόμματος, εξηγεί στην ιστοσελίδα της γιατί είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του… μασόνου με αυτήν του μέλους της «Νίκης».

Η απάντηση ξεκαθαρίζει, μεταξύ άλλων, πως «δεν γίνονται επίσης αποδεκτά ως μέλη πρόσωπα, τα οποία δεν αποδέχονται την Ελληνορθόδοξη Παράδοση ή ασπάζονται ιδέες ή πρακτικές αντίθετες με αυτήν».

Προστίθεται, επίσης, πως «ο τεκτονισμός διαδραμάτισε κυρίαρχο ρόλο στην αποχριστιανοποίηση της Ευρώπης και κατά συνέπεια και στην απόρριψη της Εκκλησίας ως Μητέρας και Τροφού του ελληνικού έθνους»…

Στο καταστατικό αναφέρει επίσης:

1. Επωνυμία-Έδρα-Έμβλημα-Σφραγίδα

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα με την επωνυμία “ΝΙΚΗ” ιδρύθηκε στην ΘεσσαλοΝΙΚΗ την 17η Ιουνίου 2019. Έδρα του Κινήματος είναι η ΘεσσαλοΝΙΚΗ.

Tό βασικό Έμβλημά του είναι το όνομα της παράταξης με κεφαλαία γράμματα (ΝΙΚΗ), τονίζοντας το γράμμα «Ι» με μία γαλάζια σημαία. Τα γράμματα στο έμβλημα είναι βαθέος κυανού χρώματος, πλην του γράμματος «Ι», που είναι ερυθρού χρώματος.

Το επιπρόσθετο Έμβλημα είναι σταυροειδές και περιγράφεται εξαντλητικά στο άρθρο 9 του παρόντος επισυναπτομένης και γραφικής απεικόνισής του.

Η σφραγίδα είναι κυκλική, φέρει το σήμα, το έτος ίδρυσης και το Έμβλημα του Κινήματος στο κέντρο, και περιμετρικά την φράση “Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα -ΝΙΚΗ”.

2. Σκοπός

Η “ΝΙΚΗ” είναι το Κίνημα το οποίον έχει σκοπό να ενώσει όλους τους Έλληνες, οι οποίοι εμφορούνται από πατριωτικό και Ορθόδοξο φρόνημα για την υπεράσπιση των ιδανικών της Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας του συνόλου του έθνους, των αξιών της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστης και του δημοκρατικού χαρακτήρα του Έθνους-Κράτους, στα πλαίσια του ισχύοντος Συντάγματος και της νομοθεσίας.

3. Στόχοι

Βασικοί στόχοι του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος «ΝΙΚΗ» είναι :

α. Η νομοθετική κατάργηση της «κομματοκρατίας», ήτοι της επιρροής των κομματικών μηχανισμών στην εθνική και κοινωνική ζωή του ελληνικού Λαού. Η επιρροή αυτή καθίσταται αντισυνταγματική όταν εμποδίζει τη διάκριση των εξουσιών (εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική), την ελευθερία του τύπου, την υγιή λειτουργία του συνδικαλισμού, την χρηστή και αξιοκρατική Δημόσια διοίκηση όπως και την αξιοκρατική διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτό απαιτείται η δημιουργία νέου νομικού πλαισίου για μία πλειάδα θεμάτων, όπως π.χ. η διενέργεια δημοψηφισμάτων για κρίσιμα θέματα, ο υποχρεωτικός σεβασμός της λαϊκής ετυμηγορίας του έθνους, η χρηματοδότηση των κομμάτων κ.ά συναφή.

β. Η υποστήριξη και η συνεργασία με τους απανταχού Έλληνες εντός και εκτός Ελληνικής επικρατείας, προς υποστήριξη της Ρωμηοσύνης ως ιδέας και ως τρόπου σκέψης και αρχών ζωής. Οι αξίες της Ρωμηοσύνης αποτελούν για το Κίνημά μας το θεμέλιο του σύγχρονου Ελληνικού κράτους.

γ. Η υπεράσπιση τόσο της εδαφικής ακεραιότητας και εθνικής ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους, όσο και της ιδιοπροσωπίας του ιδιάζοντος χαρακτήρα του Ελληνικού Λαού.

δ. Η ανασυγκρότηση της παιδείας για την διατήρηση και προβολή των διαχρονικών αξιών και αρχών του Ελληνισμού και της Ορθόδοξης Πίστης.

ε. Η υποστήριξη της ελληνικής οικογένειας και των γεννήσεων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

στ. Η ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας και παραγωγής, μέσω της στήριξης του πρωτογενούς τομέα, της έντιμης επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, των δίκαιων οικονομικών σχέσεων μεταξύ των οικονομικών παραγόντων. Όπως κάθε εξουσία,έτσι και η οικονομική εξουσία,σύμφωνα με το Σύνταγμα πρέπει να πηγάζει από το Λαό και να υπάρχει υπέρ αυτού και του Έθνους.

ζ. Η ενότητα όλων των καλοπροαίρετων και έντιμων πολιτών που εμφορούνται από τα Ελληνορθόδοξα ιδεώδη, ασχέτως λοιπών πολιτικοϊδεολογικών πεποιθήσεων, καθώς η ΝΙΚΗ δεν οριοθετείται ούτε εκφράζεται με τους πολιτικούς όρους «δεξιό», «κεντρώο» ή «αριστερό», «προοδευτικό» ή «συντηρητικό» κόμμα. Η πολιτική ταυτότητα της ΝΙΚΗΣ αποτελεί την ενσάρκωση των αξιών της Ρωμηοσύνης, οι οποίες προϋπήρχαν πολύ πριν εφευρεθούν έννοιες, όπως «δεξιά» ή «αριστερά».

Στο πλαίσιο της ενότητας, η ΝΙΚΗ σχεδιάζεται κατά τρόπον ώστε να αποτελεί η ίδια τον φορέα ενότητας όλων των πολιτών που περιγράφονται παραπάνω, θεωρώντας ως μόνη δόκιμη λύση ενότητας την συνένωση προσώπων κατά την προσωπική τους αξία και θέληση για σχηματισμό ενός ενιαίου και άρρηκτου πολιτικού σχηματισμού.

Only in

Για μετωπική με χρεοκοπία πάει η Hellenic Train – «Δεν ξεμπερδέψατε με εμάς» λένε συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη

Σε δεινή κατάσταση έχει περιέλθει η Hellenic Train, με τον επικεφαλής να μιλά για ανάγκη μείωσης του λειτουργικού κόστους. Χωρίς στήριξη από το ελληνικό Δημόσιο, η ιταλική μητρική δεν θα βοηθήσει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2023