Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα... περίεργα των εκλογών που προκαλούν θυμηδία - Την ίδια πολυκατοικία μοιράζονται υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Τα… περίεργα των εκλογών που προκαλούν θυμηδία – Την ίδια πολυκατοικία μοιράζονται υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Περιστατικό σαν αυτό στην Κορινθία εν όψει των εκλογών, προκαλεί θυμηδία

«Το αίμα νερό δεν γίνεται» λέει η παροιμία και το αποδεικνύει το σπάνιο ενόψει εκλογών περιστατικό από την Κορινθία…

Εκεί όπου δύο συγγενείς, υποψήφιοι με διαφορετικά κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν στήσει τα εκλογικά γραφεία τους στην ίδια πολυκατοικία.

Οι δύο πολιτικοί, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες από την Κορινθία, έχουν μακρινή συγγένεια, μοιράζονται εκτός από την πολυκατοικία και το ίδιο επίθετο.

Ο ένας είναι ο Νίκος Ταγαράς, ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, που είναι υποψήφιος στον νομό Κορινθίας και έχει «καταλάβει», τον 2ο όροφο της πολυκατοικίας. Θα προσπαθήσει να εκλεγεί για τέταρτη φορά βουλευτής, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, της 17ης Ιουνίου 2012 και της 7ης Ιουλίου 2019.

Αντιθέτως, η Κατερίνα Ταγαρά κατεβαίνει για πρώτη φορά στον στίβο της πολιτικής. Είναι η αναπληρώτρια Γραμματέας του τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ, και υποψήφια στον ίδιο νομό, και έχει «καταλάβει» τον πρώτο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας, όπως βλέπετε στη φωτογραφία.

Η φωτογραφία που προκαλεί θυμηδία

Πηγή εικόνας: intronews.gr

Τα βιογραφικά των δύο υποψηφίων

O Νίκος Ταγαράς

Ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς γεννήθηκε στο Χιλιομόδι Κορινθίας. Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του τιμήθηκε επανειλημμένα με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ).

Άσκησε το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού για 37 έτη και υπηρέτησε τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και στον πρώτο και στον δεύτερο βαθμό ως πρόεδρος της Κοινότητας Χιλιομοδίου, ως Δήμαρχος Τενέας, ως πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κορινθίας και κατόπιν ως Νομάρχης Κορινθίας κατά την οκταετία 2003 – 2010. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Πελοπόννησος Α.Ε. και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εξελέγη βουλευτής Κορινθίας στις εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012, επανεξελέγη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012, καθώς και στις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 στην ίδια εκλογική Περιφέρεια. Τον Ιούλιο του 2019 εξελέγη Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής και Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και είναι Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής. Επίσης, είναι Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ελβετίας και Μέλος στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας Ελλάδας  – Πορτογαλίας, Ελλάδας- Λουξεμβούργου και Ελλάδας-Κροατίας. Έχει επίσης διατελέσει πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής.

Το 2014 διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με χαρτοφυλάκιο τα χωροταξικά, πολεοδομικά και δασικά θέματα.

Ομιλεί Αγγλικά. Είναι  πατέρας δύο γιων οι οποίοι ασκούν το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού.

H Κατερίνα Ταγαρά

Η Κατερίνα Ταγαρά, γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1975 στο Χιλιομόδι Κορινθίας.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα του Διεθνούς και Ευρωπαικού Δικαίου. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου από το 1999.

Οπως αναφέρει στη ιστοσελίδα της, «στην 20ετή καριέρα μου ως δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω έχω χειριστεί με επιτυχία πάνω από 4.000 πολιτικές και ποινικές υποθέσεις υψηλού επιπέδου σε ολόκληρη την Επικράτεια», ενώ έχει δικηγορικό γραφείο με έδρα την Κόρινθο.

Από το 2022 είναι Αν. Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ΠΑΣΟΚ.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Είναι παντρεμένη με τον Τέλη Παπαδημητρίου και έχει δυο παιδιά, τον Γιάννη και την Μαρία.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024