
Κρεμλίνο: Ουκρανικά drones επιχείρησαν να πλήξουν την κατοικία Πούτιν
Από την «τρομοκρατική ενέργεια», όπως την χαρακτηρίζει το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δεν τραυματίστηκε.
Την κατοικία του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο επιχείρησε να πλήξει το Κίεβο το βράδυ της Τετάρτης, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ανακοίνωσε η Ρωσία.
«Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν στόχο το Κρεμλίνο. Ως αποτέλεσμα των έγκαιρων ενεργειών των στρατιωτικών και των ειδικών υπηρεσιών που χρησιμοποίησαν συστήματα πολέμου με ραντάρ, οι συσκευές εξουδετερώθηκαν», αναφέρει το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti.
Από την «τρομοκρατική ενέργεια», όπως τη χαρακτηρίζει η Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δεν τραυματίστηκε.
Το πρόγραμμα των εργασιών του δεν έχει αλλάξει και θα συνεχιστεί κανονικά, τονίζει επίσης.
JUST IN – Russia says Ukraine tried to hit Kremlin with drones overnight in an assassination attempt on Putin.pic.twitter.com/xAS0BtTDzs
— Disclose.tv (@disclosetv) May 3, 2023
Μάλιστα, όπως αναφέρει το RIA Novosti που επικαλείται εκπρόσωπο του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρόεδρος δεν ήταν την ώρα της επίθεσης στο Κρεμλίνο.
Για την ώρα το Κίεβο δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει επιβάλλει απαγόρευση πτήσεων στον εναέριο χώρο της Μόσχας και έχει εγκαταστήσει αντι-αεροπορικά συστήματα οπλισμού αλλά και ηλεκτρονικά αντίμετρα, τα οποία θα μπορούσαν να απενεργοποιήσουν τα drones.
Παράλληλα, κυκλοφορούν και βίντεο στα social media που δείχνουν τις ρωσικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν αντι-αεροπορικά πυρά. Ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται η αυθεντικότητά τους.
«Η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να προχωρήσει σε αντίποινα όταν και όπου κρίνει σκόπιμο», προστίθεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου και μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
- Εξωφρενικές, αδιάφορες, υπέροχες – Όλες οι εμφανίσεις του Met Gala 2026
- Ριζική ανάπλαση της εισόδου της Ελευσίνας
- Οι ΗΠΑ προχωρούν τα σχέδιά τους για αύξηση των δασμών στα αυτοκίνητα της ΕΕ
- Οι προβλέψεις του Χίφι: «Ο Παναθηναϊκός θα πάρει την Euroleague σε τελικό με τον Ολυμπιακό»
- ΑΑΔΕ: Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την έφεση στην απόφαση που δικαιώνει την Τυχεροπούλου
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Ζητείται Σεφ της Κωμωδίας»



