Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακελειό στο Βελιγράδι: Την οδύνη του εξέφρασε στον Βούτσιτς ο Μητσοτάκης

Μακελειό στο Βελιγράδι: Την οδύνη του εξέφρασε στον Βούτσιτς ο Μητσοτάκης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς είχε ο πρωθυπουργός σχετικά με το μακελειό στο Βελιγράδι

Μετά το μακελειό στο Βελιγράδι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς (Aleksandar Vučić) προκειμένου να εκφράσει την οδύνη του σχετικά με το συμβάν.

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε στον Σέρβο Πρόεδρο, Αλεξάνταρ Βούτσιτς (Aleksandar Vučić) τον αποτροπιασμό του για την τραγωδία που σημειώθηκε σε σχολείο στο Βελιγράδι.

Το περιστατικό

Τον θάνατο έσπειρε ένα 14χρονο αγόρι στο σχολείο Vladislav Ribnikar στο Βελιγράδι, πυροβολώντας και σκοτώνοντας οκτώ συμμαθητές του και τον φρουρό του σχολείου.

Ο νεαρός μαθητής μπήκε το πρωί της Τετάρτης στο κτίριο φορώντας μαύρη κουκούλα ανοίγοντας πυρ κατά του φύλακα και στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί τους μαθητές και τους καθηγητές του. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο 14χρονος δράστης πυροβολούσε με δύο πιστόλια το ένα εκ των οποίων ήταν CZ 99 ενώ στο ντουλάπι του βρέθηκαν και βόμβες μολότοφ.

Η στιγμή της σύλληψης του δράστη

Το δίκτυο Prva TV αναφέρει επίσης ότι ο 14χρονος έφερε και εκρηκτικά στο σακίδιό του, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι στην τσάντα υπήρχε ένα ακόμα όπλο. Το σχολείο είναι αποκλεισμένο από την Αστυνομία, με τα ασθενοφόρα να είναι συγκεντρωμένα μπροστά από το κτίριο.

Σύμφωνα με όσα γράφουν τα σερβικά μέσα, το αγόρι φαίνεται να είχε μελετήσει προσεκτικά το αιματηρό του σχέδιο. Όλα έβαιναν ομαλά. Το αγόρι είχε παρακολουθούσε κανονικά το μάθημά του όταν ξαφνικά γύρισε σπίτι να πάρει τα όπλα τα οποία ανήκαν στον πατέρα του. Στη συνέχεια γύρισε σπίτι και διέπραξε το αποτρόπαιο έγκλημα.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, το σχολείο Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ βρίσκεται στο κέντρο του Βελιγραδίου και η κλήση στην Αστυνομία έγινε στις 8:40 το πρωί. «Είδα παιδιά να τρέχουν έξω από το σχολείο, να ουρλιάζουν. Οι γονείς ήρθαν, ήταν πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς», δήλωσε στο κρατικό κανάλι RTS ένα κορίτσι που φοιτά σε γυμνάσιο δίπλα στο δημοτικό Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ.

Ο πατέρας μιας μαθήτριας, που έφυγε τρέχοντας από την τάξη, είπε ότι έσπευσε ο ίδιος στο σχολείο μετά τους πυροβολισμούς και είδε «τον φρουρό ασφαλείας ξαπλωμένο κάτω από το τραπέζι. Είδα δύο κορίτσια με αίματα στα πουκάμισά τους. Λένε ότι (σ.σ. ο δράστης) ήταν ήσυχος και καλός μαθητής. Πρόσφατα εντάχθηκε την τάξη τους», πρόσθεσε, μιλώντας στο σερβικό κανάλι Ν1.

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024