Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός στις ΗΠΑ για την επιδημία «μοναξιάς»: Σκοτώνει σαν τα τσιγάρα

Συναγερμός στις ΗΠΑ για την επιδημία «μοναξιάς»: Σκοτώνει σαν τα τσιγάρα

Οι μισοί Αμερικανοί από όλα τα κοινωνικά στρώματα πιστεύεται ότι έχουν επηρεαστεί

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν «επιδημία» μοναξιάς που είναι τόσο επικίνδυνη για την υγεία όσο το κάπνισμα 15 τσιγάρων την ημέρα, σύμφωνα με τον γενικό χειρουργό των ΗΠΑ ναύαρχο Vivek Murthy.

Στην συμβουλευτική «The U.S. Surgeon General’s Advisory on the Healing Effects of Social Connection and Community» που δημοσίευσε ο Vivek Murthy, από τους ανώτατους θεσμούς στον τομέα της Υγείας στις ΗΠΑ, ζητά να αντιμετωπίζεται η κοινωνική απομόνωση τόσο σοβαρά όσο η παχυσαρκία ή η χρήση ουσιών.

Δεδομένου ότι στις ΗΠΑ ο Μάιος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία, στη έκδοση τονίζεται ότι η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά σχεδόν 30%, μέσω παθήσεων όπως διαβήτη, καρδιακά επεισόδια, αϋπνία και άνοια.

Προειδοποιεί ότι σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί από όλα τα κοινωνικά στρώματα πιστεύεται ότι έχουν επηρεαστεί. Ο κ. Murthy αποκάλυψε επίσης ένα εθνικό πλαίσιο για την ανοικοδόμηση της κοινωνικής σύνδεσης.

Η έλλειψη κοινωνικής σύνδεσης συνδέεται επίσης με χαμηλότερα ακαδημαϊκά επιτεύγματα και χειρότερες επιδόσεις στην εργασία, σύμφωνα με τη συμβουλευτική.

Το ζήτημα έχει επιδεινωθεί από την πανδημία του κορονοϊού, η οποία οδήγησε πολλούς ανθρώπους να μειώσουν το μέγεθος των κοινωνικών τους κύκλων.

Μια μελέτη που αναφέρεται στην έκθεση διαπίστωσε μείωση κατά 16% κατά μέσο όρο στο μέγεθος των κοινωνικών δικτύων των συμμετεχόντων από τον Ιούνιο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020.

Τι προτείνει ο Murthy

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό, ο κ. Murthy ζήτησε μια συλλογική προσπάθεια «για τη βελτίωση του κοινωνικού ιστού του έθνους μας» προκειμένου να «στιγματιστεί η μοναξιά και να αλλάξει η πολιτιστική και πολιτική μας απάντηση σε αυτήν».

Η στρατηγική του έχει έξι πυλώνες που περιλαμβάνουν προσπάθειες για την ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών στις κοινότητες, εν μέρει με τη χρήση συστημάτων δημόσιας υγείας.

Ζητά περισσότερες «δημόσιες πολιτικές υπέρ της σύνδεσης» που αναπτύσσονται με τη βοήθεια μιας ερευνητικής ατζέντας για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των κενών στα δεδομένα που αφορούν τις επιπτώσεις της κοινωνικής απομόνωσης.

Υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη για περισσότερη διαφάνεια δεδομένων από τις εταιρείες τεχνολογίας και τη μεταρρύθμιση των ψηφιακών περιβαλλόντων.

Πάντως, παρά τις δηλώσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν για την ευαισθητοποίηση των Αμερικανών, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής νέες υποσχέσεις ομοσπονδιακής χρηματοδότησης για την καταπολέμηση του ζητήματος.

Πηγή: BBC

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024