Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτρος Κωστόπουλος: «Έπαιρνα διπλάσιο μισθό από τον πρωθυπουργό» - Η απάτη στο Ευρωκοινοβούλιο

Πέτρος Κωστόπουλος: «Έπαιρνα διπλάσιο μισθό από τον πρωθυπουργό» – Η απάτη στο Ευρωκοινοβούλιο

Για την περίοδο που εργάστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο μίλησε ο Πέτρος Κωστόπουλος, αποκαλύπτοντας την απάτη που είχαν στήσει και έκανε «Τούρκο» τον Παπανδρέου.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο The 2Night Show και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο Πέτρος Κωστόπουλος μίλησε για την περίοδο που εργάστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, αποκαλύπτοντας τα χρήματα που έπαιρνε τότε.

«Δούλεψα 4 με 5 χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο ως επιστημονικός σύμβουλος στη σοσιαλιστική ομάδα σε θέματα διεθνούς οικονομικής πολιτικής. Είχα πάρει ένα ντοκτορά στο Παρίσι και έκανα αυτό. Ταυτόχρονα δούλευα και στη σοσιαλιστική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που τότε εκπροσωπούνταν εκεί με κάποιους βουλευτές.

Αυτό που μου έχει μείνει από το Ευρωκοινοβούλιο είναι ότι δεν το εκτιμώ καθόλου. Δεν κάνουν τίποτα, οι αποφάσεις τους είναι συμβολικές. Δηλαδή τα υπόλοιπα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αυτά που αποφασίζουν. Εκεί πέφτουν πάρα πολλά χρήματα. Τότε ήταν πάρα πολλά τα χρήματα. Και τότε γινόταν μια άλλη απάτη που την έκαναν όλοι» σημείωσε ο Πέτρος Κωστόπουλος.

«Το είχα πει στον Παπανδρέου και είχε γίνει Τούρκος»

«Θυμάμαι το είχα πει στον Παπανδρέου και είχε γίνει Τούρκος. Δηλαδή έπαιρναν έναν μισθό που ήταν πάρα πολύ μεγάλος. Για να καταλάβεις, εγώ ως επιστημονικός σύμβουλος έπαιρνα μισθό διπλάσιο του Πρωθυπουργού και τετραπλάσιο των Ευρωβουλευτών.

Όπου πήγαιναν, σε κάποια Επιτροπή, έριχναν μια υπογραφή και έπαιρναν επιπλέον χρήματα. Νοίκιαζαν ένα διαμέρισμα και έλεγαν ότι μένουν σε ξενοδοχείο. Δεν τους ήλεγχαν. Μετά στένεψε. Είναι περισσότερο μια αίθουσα δημοσίων σχέσεων παρά αποφάσεων» ανέφερε ο Πέτρος Κωστόπουλος.

Αυτό, όπως επισήμανε ο Πέτρος Κωστόπουλος, διευκολύνει ίσως άλλα πράγματα.

«Γενικά δεν έχω μια εκτίμηση. Δεν είναι κακοί άνθρωποι, αλλά δεν είναι αποφασιστικοί. Πιστεύω ότι από τότε έχει αλλάξει, αλλά κοιτάζοντας το αποφασιστικό κομμάτι, δεν έχει αλλάξει κάτι.

Και τότε δεν πήγαιναν μαϊντανοί, δεύτεροι, τρίτοι όπως τα τελευταία χρόνια. Ήταν τότε ο Κύρκος, ο Τσάτσος, περάσανε και άλλοι πολλοί μεγάλοι άνδρες της Ελλάδος. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω κάποιον μεγάλο άνδρα. Βλέπω ανθρώπους που λειτουργούν διαφημιστικά, όπως ο Αλέξης Γεωργούλης. Ήταν ηθοποιός, μαζεύει ψήφους» υπογράμμισε ο Πέτρος Κωστόπουλος.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024