Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έικόνα «Άξιον Εστί»: Έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών - Πλήθος πιστών στο προσκύνημα

Έικόνα «Άξιον Εστί»: Έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών – Πλήθος πιστών στο προσκύνημα

Στην υποδοχή συμμετείχαν όλοι οι Αρχιερατικοί Επίτροποι και Γραμματείς των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών.

Με τη συνοδεία της ηγεσίας ιερής κοινότητας της Μοναστικής Πολιτείας και παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, έφτασε η ιερή εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί», στην πλατεία της Μητρόπολης Αθηνών.

Η εμβληματική εικόνα του Αγίου Όρους θα βρίσκεται στη Μητρόπολη έως και τις 15 Μαΐου, όπου  θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Ήδη στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες πιστοί.

Στην υποδοχή συμμετείχαν όλοι οι Αρχιερατικοί Επίτροποι και Γραμματείς των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών, οι οποίοι φέρουν τα διάσημά τους, αλλά δεν φορούν τα άμφιά τους. Εν συνέχεια, θα τελεστεί Δοξολογία και Ιερά Παράκληση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, ενώ, σύμφωνα με το πρόγραμμα, κάθε πρωί θα τελείται Όρθρος και Θεία Λειτουργία και κάθε απόγευμα Παράκληση.

Επιπροσθέτως, την Κυριακή 7 Μαΐου, την Τετάρτη 10 Μαΐου -ημέρα της Μεσοπεντηκοστής- και την Κυριακή 14 Μαΐου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Η 8η φορά που εξέρχεται η εικόνα από το Άγιον Όρος

Η μεταφορά της ιερής εικόνας, η οποία εξέρχεται από το Άγιον Όρος μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, ήταν παλαιότερο αίτημα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για να λαμπρύνει με την παρουσία της την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Ωστόσο, λόγω κοροναϊού δεν κατέστη τότε δυνατή η έξοδός της από την Αθωνική Πολιτεία.


Άξιο λόγου είναι ότι η Παναγία «Άξιον Εστί» θεωρείται το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους και φυλάσσεται στον ιερό ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές, από όπου έχει εξέλθει επτά φορές για λαϊκό προσκύνημα των πιστών και σήμερα είναι η όγδοη.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024