Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκέρτσος: Τρομακτικό το σενάριο βγαλμένο από το 2015 η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - Βαρουφάκη

Σκέρτσος: Τρομακτικό το σενάριο βγαλμένο από το 2015 η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Βαρουφάκη

«Προσπαθούν να επαναφέρουν στο πλαίσιο της ψήφου και του συστήματος της απλής αναλογικής μια συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάνη Βαρουφάκη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο διακύβευμα των εκλογών αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ακης Σκέρτσος τονίζοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να βρεθεί σε νέα πολιτική περιδίνηση που θα την απομακρύνει εκ νέου από την Ευρώπη.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ένα τρομακτικό σενάριο βγαλμένο από το 2015. Προσπαθούν να επαναφέρουν στο πλαίσιο της ψήφου και του συστήματος της απλής αναλογικής μια συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Εμείς απλώς περιγράφουμε τι θα σημαίνει μία τέτοια συνεργασία: δεν θα δούμε ούτε με το κιάλι την επενδυτική βαθμίδα και η οικονομία μας θα τεθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας και μνημονίων. Δεν πρέπει να ξανακάνουμε το ίδιο λάθος», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Επικρατείας, ‘Ακης Σκέρτσος απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναφορικά με στοιχεία του ΟΟΣΑ για την Ελληνική Οικονομία ο ‘Ακης Σκέρτσος είπε με αρκετή δόση ειρωνείας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ τελευταία έχει αγαπήσει πολύ τον ΟΟΣΑ και τον έχει κάνει σημαία ευκαιρίας» και συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνηση αμφισβητεί τα στοιχεία του ΟΟΣΑ: «παρουσιάζει μεθοδολογικά προβλήματα, η εν λόγω έκθεση συντάχθηκε το Νοέμβριο του 2022 και βασίζεται σε εκτιμήσεις και όχι πραγματικά δεδομένα, όπως οι αυξήσεις στο διαθέσιμο εισόδημα, που έχουν μεσολαβήσει έκτοτε, οι αυξήσεις στον πληθωρισμό έχουν υπερκαλυφθεί από τις αυξήσεις στα εισοδήματα».

Ερωτηθείς για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, o Υπουργός Επικρατείας επέμεινε πως δεν πρόκειται να μπει σε συζήτηση για τα ποσοστά των κομμάτων το βράδυ των εκλογών και τόνισε πως η κυβέρνηση σέβεται τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και την κρίση του ελληνικού λαού.

«Ψαρεύουν στα θολά νερά του κόμματος Κασιδιάρη»

Επεσήμανε ακόμη: «απέναντι στη δική μας οραματική και ταυτόχρονα ρεαλιστική αλλά και πλήρως κοστολογημένη πρόταση», αντέτεινε ότι «υπάρχει μία συνταγή ξαναζεσταμένη η οποία είναι και δοκιμασμένη και αποτυχημένη» και έκανε αναφορές στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή. Υπογράμμισε πως όλα όσα βλέπουμε σε αυτό αλλά και σε ολόκληρη την προεκλογική καμπάνια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρονται «σε μία Ελλάδα του παρελθόντος σα να μη μεσολάβησαν οχτώ χρόνια από τότε, σα να μην έχει γίνει ούτε ένα βήμα μπρος από τότε. Το μαύρο όμως του ΣΥΡΙΖΑ δεν ταιριάζει στην Ελλάδα. Το μαύρο αξίζει μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο έχει αυτές τις ιδέες», είπε χαρακτηριστικά.

«Μας λένε ότι αν χάσουν δεν θα φταίνε οι ίδιοι αλλά θα φταίνε οι πολίτες διότι παραπλανήθηκαν ως αφελείς από κάποια κυβερνητική προπαγάνδα. Πρακτικά μας λένε ότι οι ίδιοι δεν κάνουν λάθος ποτέ. Λάθη κάνουν μόνο οι άλλοι. ‘Αρα οι ίδιοι δεν πρόκειται και να διορθωθούν ποτέ αφού είναι αλάνθαστοι. Μας λένε και μας υπόσχονται ένα νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που είναι οχταπλάσιας αξίας από το πρώτο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του 2014 που ποτέ δεν εφάρμοσαν. Και φυσικά όπως εκείνο έτσι και αυτό, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία και τα μνημόνια. 83 δισεκ ευρώ το κοστολόγησε το ΓΛΚ έναντι 12 δισεκ ευρώ του αντίστοιχου προγράμματος του 2015».

Είπε επίσης «θα έλεγα να πάνε να ρωτήσουν τη Μάγδα Φύσσα αν θέλει ξανά τον Κασιδιάρη στη Βουλή διά αντιπροσώπων του και μετά να μας εξηγήσουν γιατί δεν ψήφισαν τις μόνες διατάξεις που μπορούν να κρατήσουν εκτός Βουλής μία εγκληματική οργάνωση όπως και γιατί δεν κατέθεσαν ούτε ένα υπόμνημα στον ‘Αρειο Πάγο».

Επισημαίνοντας ότι ακόμη περιμένουμε την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ότι χθες βράδυ μάθαμε και την πρώτη δημόσια ομολογημένη προγραμματική σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του κ. Βαρουφάκη που είπε ότι ούτε αυτός θέλει το κόμμα Κασιδιάρη να βρίσκεται εκτός Βουλής. Ούτε συμφωνεί με τις διατάξεις της κυβέρνησης. «Ψαρεύουν στα θολά νερά του κόμματος Κασιδιάρη χωρίς να αναλαμβάνουν μία υπεύθυνη έντιμη και γενναία θέση αρχής για το αν οι εχθροί της Δημοκρατίας και οι εγκληματικές οργανώσεις μπορούν να βρίσκονται στη Βουλή».

Μίλησε επίσης για ελιτίστικη άποψη χαρακτηρίζοντας εκείνη που μιλάει για ένα ψηφοδέλτιο προσωπικοτήτων και επικρίνει ταυτόχρονα το ψηφοδέλτιο της ΝΔ με επικεφαλής μια νέα, άξια γυναίκα από το Παλαίκαστρο της Σητείας στην Κρήτη ότι δεν είναι μία τέτοια προσωπικότητα. Κάθε πολίτης της χώρας είναι προσωπικότητα. Να πάνε να το πούνε αυτό στις 7.500 γυναίκες που διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού χάρη στο πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά που υλοποίησε η Ειρήνη Αγαπηδάκη ή στα 3.500 ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά που πλέον βρίσκονται σε ασφαλή σπίτια και καταφύγια.

Αναφέρθηκε στην επίθεση πολιτικής βίας σε βάρος του υπουργού Υγείας και είπε ότι η ΝΔ έχει σε τουλάχιστον έξι περιπτώσεις καταδικάσει την πολιτική βία που δέχθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά σε αυτά τα ζητήματα από τη ΝΔ παρά μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδική αναφορά έκανε στον όρο «νατουραλιζέ Έλληνες» αλλά και στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας κατεβαίνει υποψήφιος στις Σέρρες ενώ αν διέθετε πραγματική ευαισθησία και ενσυναίσθηση θα έπρεπε να είχε κατέβει υποψήφιος στο Μάτι και στο υπόλοιπο Αττικής το 2019, ως ένδειξη ελάχιστης μεταμέλειας.

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει από πολλές πλευρές μία εξαίρεση γι αυτό και μία χαλαρή ψήφος στην κάλπη της 21ης Μαΐου μπορεί να μας πάει πίσω ολοταχώς σε μία εποχή και σε ένα περιβάλλον τοξικότητας που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024