Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αλιβιζάτος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συμμετάσχει σε κοινή πρωτοβουλία κατά του κόμματος Κασιδιάρη»

Αλιβιζάτος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συμμετάσχει σε κοινή πρωτοβουλία κατά του κόμματος Κασιδιάρη»

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου αποκάλυψε ότι είχε ξεκινήσει πρωτοβουλία για να καταθέσουν στον Άρειο Πάγο κοινό υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη τα τρία μεγαλύτερα κόμματα, δηλαδή η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Την απόφαση του Αρείου Πάγου να «μπλοκάρει» την κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου και, παράλληλα, να δώσει το «πράσινο φως» για την συμμετοχή του κόμματος «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, σχολίασε ο συνταγματολόγος, Νίκος Αλιβιζάτος, που ήταν και εκείνος που συνέταξε το υπόμνημα που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο ανώτατο δικαστήριο.

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι είχε ξεκινήσει πρωτοβουλία για να καταθέσουν στον Άρειο Πάγο κοινό υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη τα τρία μεγαλύτερα κόμματα, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Η πρωτοβουλία του όμως, όπως είπε, δεν προχώρησε, γιατί αρνήθηκε να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ – κάτι το οποίο άφησε να εννοηθεί και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ερωτηθείς για το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν μπορούσε να καταθέσει το κόμμα του υπόμνημα αφού δεν είχε ψηφίσει την τροπολογία στη Βουλή, ο κ. Αλιβιζάτος το χαρακτήρισε «μικρόψυχο».

«Αναμενόμενη» η απόφαση για το κόμμα Κανελλόπουλου

Σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου να δώσει το «πράσινο φως» για να συμμετάσχει στις εκλογές το κόμμα «ΕΑΝ», ο Νίκος Αλιβιζάτος τόνισε πως «ήταν αναμενόμενη» και εξήγησε πως «υπήρχαν ενδείξεις για την εξάρτηση του κυρίου Κανελλόπουλου από τον Κασιδιάρη, αλλά όχι αποδείξεις όπως στην περίπτωση του κόμματος Κασιδιάρη».

«Θα θυμάστε, την προηγούμενη εβδομάδα διετέλεσε για ένα δεκαήμερο πρόεδρος και των δύο κομμάτων ο κύριος Κανελλόπουλος. Υπήρχαν οι δηλώσεις του Κασιδιάρη από τη φυλακή, που εκθείαζε τον κύριο Κανελλόπουλο ως πολύ σπουδαίο άνθρωπο ο οποίος θα μπορούσε να εκφράσει τις απόψεις του», σημείωσε πάντως.

Και προσέθεσε: «Είναι προφανές ότι εάν αύριο ο κ. Κασιδιάρης κάνει μία δήλωση μέσα από τη φυλακή και καλέσει τους ανθρώπους του να ψηφίσουν τον Κανελλόπουλο, τίποτα δεν μπορεί να γίνει για να εμποδιστεί ο κύριος Κανελλόπουλος. Αυτό έχει τελειώσει.

»Επαναλαμβάνω με τη μεγαλύτερη δυνατή έμφαση: ένας φασίστας μπορεί να είναι υποψήφιος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Αλιβιζάτος για την επόμενη ημέρα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Όσο για τις δεύτερες εκλογές, εφόσον αυτές γίνουν, εξήγησε ότι «θα υπάρξει ξανά κρίση», καθώς «πάλι θα χρειαστεί τα κόμματα να δηλώσουν αν μετέχουν στις εκλογές. Η ίδια διαδικασία θα είναι».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024