Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περισσότερες εκδόσεις Gazoo Racing υπόσχεται η Toyota

Περισσότερες εκδόσεις Gazoo Racing υπόσχεται η Toyota

Ο νέος επικεφαλής του ιαπωνικού ομίλου επαναβεβαιώνει την δέσμευση της Toyota στις εκδόσεις Gazoo Racing υποσχόμενος περισσότερες αντίστοιχες παραλλαγές στο μέλλον και γιατί όχι με ηλεκτρικό "πρόσημο"

Όταν o Akio Toyoda ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αποσυρθεί από το τιμόνι του ομίλου, υπήρξε μια σχετική «ανησυχία» για το κατά πόσο η Toyota θα εξακολουθήσει να δείχνει την ίδια δέσμευση στην Gazoo Racing με δεδομένο τον επαναπροσδιορισμό των στόχων της σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση και την έμφαση που σκοπεύει πλέον να δώσει στη συγκεκριμένη τεχνολογία σε συνδυασμό με τις επενδύσεις που αυτό συνεπάγεται.

Όπως επιβεβαίωσε ο νέος επικεφαλής της Toyota, Koji Sato, η στόχευση στην ηλεκτροκίνηση δεν πρόκειται να επηρεάσει ή να αναστείλει την εξέλιξη εκδόσεων GR.
«Η Gazoo Racing θα αποτελέσει μέρος της Toyota και στο μέλλον, ίσως μάλιστα και με δραστικότερο τρόπο. Εξάλλου πλέον ο Akio Toyoda έχει πολύ περισσότερο χρόνο για να εξελίσσει αυτοκίνητα» πρόσθεσε ο ίδιος χαριτολογώντας, αναφερόμενος στην αδυναμία του προέδρου της Toyota στην Gazoo Racing και στην επιθυμία του να δοκιμάζει και να υπογράφει ως Morizo, εκδόσεις του σπορ τμήματος της ιαπωνικής φίρμας που ιδρύθηκε το 2007.

Προς το παρόν το Νο1 της Toyota δεν μπήκε σε περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με το τι μπορεί να περιμένουμε μετά τα GR Yaris, GR Corolla, GR86 και φυσικά την GR Supra. Ένα σενάριο πάντως που θα μπορούσε να ευοδωθεί είναι η εξέλιξη του GR Super Sport ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο supercar με ισχύ που ξεπερνά τους 1.000 ίππους. Βέβαια μένει να αποδειχθεί κατά πόσο η Toyota θα δώσει το πράσινο φως για κάτι τέτοιο και κατά πόσο ταιριάζει με το προφίλ της. Ένα αυτοκίνητο που επίσης «εκκρεμεί» από μέρους Gazoo Racing είναι η GRMN έκδοση της Supra η οποία πλανάται ως φήμη εδώ και αρκετά χρόνια.

Επίσης, συνδυαστικά και με το πρώτο σενάριο και με δεδομένη τη νέα προσήλωση της Toyota στην ηλεκτροκίνηση κάθε άλλο παρά πρέπει να αποκλειστεί η Gazoo Racing να αποκτήσει και ηλεκτρικό πρόσημο. Εξάλλου η Toyota έχει ήδη παρουσιάσει υπό μορφή πρωτότυπου μαζί με άλλα 10 ηλεκτρικά μοντέλα ένα διθέσιο EV roadster το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει τον ηλεκτρικό απόγονο του MR2. Στο ίδιο πλαίσιο είχε παρουσιαστεί εξάλλου και μια μελλοντική ηλεκτρική παραλλαγή του LFA που αναμένεται να επιστρέψει ως ηλεκτροκίνητο.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024