Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αιμορραγικός πυρετός Κριμαίας - Κονγκό: Ένα κρούσμα εντοπίστηκε σε νοσοκομείο στη Σενεγάλη

Αιμορραγικός πυρετός Κριμαίας – Κονγκό: Ένα κρούσμα εντοπίστηκε σε νοσοκομείο στη Σενεγάλη

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Σενεγάλης.

Το υπουργείο Υγείας της Σενεγάλης επιβεβαίωσε ένα κρούσμα του αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας – Κονγκό (CCHF) σε ένα νοσοκομείο στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ντακάρ, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Το κρούσμα εντοπίστηκε στις 21 Απριλίου στο νοσοκομείο Νταλάλ Τζαμ στην Γκουεντιάγουεϊ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά χθες το βράδυ. Μια δύναμη κρούσης αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ενεργοποιήθηκε για να επιβλέψει τη διαχείριση της υπόθεσης.

Τι είναι ο αιμορραγικός πυρετός Κριμαίας – Κονγκό

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο CCHF είναι μία σοβαρή ιογενής νόσος, η οποία προκαλείται από τον ομώνυμο ιό που μεταδίδεται κυρίως μέσω δήγματος κρότωνα (τσιμπουριού). Ο ιός προκαλεί σοβαρή νόσο στον άνθρωπο με ποσοστό θνητότητας από 10% ως 40% και με κίνδυνο ενδονοσοκομειακής μετάδοσης. Προκαλεί, επίσης, επιδημίες. Πρόκειται για ζωονόσο που προσβάλλει πολλά άγρια και οικόσιτα ζώα και τον άνθρωπο.

Ενδημική στην Αφρική, στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και σε κάποιες ασιατικές χώρες, έχει συμπτώματα όπως πυρετός, μυϊκοί πόνοι, ζαλάδα και εμετοί και μπορεί να οδηγήσει σε πολυοργανική ανεπάρκεια και σε εσωτερική αιμορραγία. Εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κριμαία το 1944.

Σύμφωνα με τα Αφρικανικά Κέντρα για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Νόσων, το μεγαλύτερο πρόσφατο ξέσπασμα της νόσου εντοπίστηκε στη Μαυριτανία το 2003 με 35 κρούσματα και έξι θανάτους. Η Νότια Αφρική κατέγραψε 17 κρούσματα και πέντε θανάτους το 2011.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024