Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το δράμα της Τουλούζ

Το δράμα της Τουλούζ

Γιατί κινδυνεύει η νέα κυπελλούχος Γαλλίας Τουλούζ να μην αγωνιστεί στα Κύπελλα Ευρώπης και η πρωτιά της με τους 11 ξένους.

Μια βαριά σκιά πέφτει στην Τουλούζ στα επινίκια για την κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου Γαλλίας στην ιστορία της (κατά πολλούς είναι ο δεύτερος, μετά το Κύπελλο του 1957, πριν συγχωνευθεί με τη Ρεντ Σταρ το 1967). Οι μετοχές της γαλλικής ομάδας ανήκουν κατά 85% στη RedBird Capital Partners η οποία ελέγχει επίσης την πλειοψηφία των μετοχών της Μίλαν από τον 1η Ιουνίου 2022. Αυτό σημαίνει πως αν οι Ροσονέρι εξασφαλίσουν συμμετοχή στα επόμενα Κύπελλα Ευρώπης, κάτι που είναι πολύ πιθανό, τότε η Τουλούζ δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες της UEFA.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Αλεξάντερ Τσέφεριν στον Γκάρι Νέβιλ είχε αφήσει πάντως ανοιχτό παράθυρο για χαλάρωση του κανονισμού, γεγονός που μπορεί να γίνει πριν από την έναρξη της επόμενης σεζόν.

Ο,τι κι αν συμβεί στα Κύπελλα Ευρώπης, το βέβαιο είναι πως η Τουλούζ έγραψε ιστορία το Σάββατο με την εντυπωσιακή της νίκη με 5-1 επί της Ναντ. Όχι μόνο γιατί κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο αλλά και επειδή έγινε η πρώτη φιναλίστ του Κυπέλλου Γαλλίας που παράταξε έντεκα ξένους παίκτες.

Στον ποδοσφαιρικό πύργο της Βαβέλ υπήρχαν οκτώ διαφορετικές εθνότητες. Οι Ολλανδοί εκπροσωπήθηκαν με τρεις παίκτες, οι Δανοί με δύο ενώ οι υπόλοιποι έξι κατάγονταν από την Αλγερία, το Μαρόκο, το Βέλγιο, τη Χιλή, τη Νορβηγία και το Πράσινο Ακρωτήρι.

Μέσα σ’ αυτό το πολυπολιτισμικό πλαίσιο ήταν φυσικό να ακούγονται πολλές διαφορετικές γλώσσες στη μικτή ζώνη, ενώ παρά το γεγονός ότι η Τουλούζ είναι γαλλική ομάδα το σύνθημα που ακουγόταν ήταν το «Campeones, campeones», σαν να κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας.

Αλλαγή υπήρξε όμως και στο πρωτόκολλο της απονομής του τροπαίου. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν φοβούμενος πως θα πέσει θύμα έντονων αποδοκιμασιών λόγω του γνωστού νόμου για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 χρόνια, προτίμησε να απονείμει στους παίκτες το τρόπαιο και τα μετάλλια από τη σουίτα των επισήμων μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ. Δεν εμφανίστηκε επίσης η εικόνα του στα μάτριξ του Σταντ ντε Φρανς, ενώ πριν τον τελικό κατασχέθηκαν από την αστυνομία οι κόκκινες κάρτες που κρατούσαν πολλοί φίλαθλοι που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024