Τεράσα – Απόλλωνας 14-18: Ιστορική «ταξιαρχία» μέσα στην Ισπανία, κατέκτησε το Challenger Cup
Ο Απόλλων Σμύρνης πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση στην έδρα της Τεράσα, επικρατώντας των Ισπανών με 18-14 στο δεύτερο τελικό του Challenger Cup και κατέκτησε το τρόπαιο.
Το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του LEN Challenger Cup βάφτηκε γαλανόλευκο. Στα χρώματα της Ελλάδας, στα χρώματα του Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος, εννέα χρόνια μετά τη σύσταση του τμήματος πόλο, έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο.
Με το εμφατικό 18-14 επί της Τεράσα στην Ισπανία, στον δεύτερο τελικό της νεοσύστατης διοργάνωσης, η «αμφίβια ταξιαρχία» ντουμπλάρισε τις νίκες της και κατέκτησε πανηγυρικά το ιστορικό τρόπαιο.
Πρώτος σκόρερ για τον Απόλλωνα ήταν ο Βίτσκοβιτς με πέντε τέρματα, ενώ τέσσερα είχε ο Μπογκντάνοβιτς. Όλοι οι παίκτες του Δεληγιάννη πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και έφτασαν στη μεγάλη νίκη.
Ο Ζοζέ Μουρίνιο επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης ενόψει της νέας σεζόν, ωστόσο επεσήμανε ότι έχει πρόταση ανανέωσης και από τη Μπενφίκα.
Μετά τη νίκη της με 29-27 στη Χαλκίδα, η Εθνική Ελλάδας φιλοξενείται από την Ολλανδία στη ρεβάνς των πλέι οφ για την πρόκριση στο επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χάντμπολ των ανδρών.
Πάει να σπάσει κάθε παγκόσμιο ρεκόρ... αποτυχίας η Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο, η οποία το βράδυ του Σαββάτου έχασε στον τελικό του ασιατικού Champions League 2 - Κλάμα στον πάγκο από τον Πορτογάλο.