Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια ακτινογραφία του Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Μια ακτινογραφία του Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Παρά την ιδεολογική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τον όρο της αριστείας, φαίνεται τον προσεταιρίζεται.

Είναι οι εκλογές που όσο ποτέ άλλοτε, ο ένας βασικός πόλος του πολιτικού συστήματος επηρεάζει τον άλλον περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Αν ένα εκ των αφηγημάτων που συνδέθηκε στενά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκείνο της αριστείας, φαίνεται πως και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την ιδεολογική του αντίθεση με τον όρο, τον προσεταιρίζεται.

Τρανταχτό παράδειγμα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας που ανακοινώθηκε για την Κουμουνδούρου. Πολύ πριν από αυτό όμως, εδώ και περίπου τρία χρόνια είχε σχηματιστεί ένα think tank του ΣΥΡΙΖΑ όπου και συγγκεντρώνονται καλά βιογραφικά σε πολλά πεδία και με λογική στο μεγάλο μέρος τους μη κομματική.

Την ευθύνη του εν λόγω θινκ τανκ την είχε ο ίδιος Τσίπρας αλλά και πρωτοκλασάτα του στελέχη όπως ο Καλογήρου, ο Γαβρόγλου και ο Ξανθός.

Επι μέρους δε τμήματα της παραπάνω δεξαμενής κατέληξαν και σε προχωρημένα σχέδια για κάποια πεδία εφαρμοσμένης πολιτικής (πχ στην Υγεία). Πολλά δε πρόσωπα πλέον δίδουν την μάχη για την εθνική κάλπη, προερχόμενα από εδώ (Γρηγόρης Γεροτζιάφας, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, Δανάη Βουτυράκου κτλ) και μάλιστα με σταυρό.

Το θινκ τανκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το συναντάμε και στο Επικρατείας βέβαια όπως με το πρόσωπο που τίθεται επικεφαλής- το είχαμε γράψει πολλές φορές εδώ και καιρό- που είναι ο καθηγητής Όθωνας Ηλιόπουλος.

Από το θινκ τανκ συναντάμε και την νομικό Ζωρζέττα Λάλη αλλά και την αντιστράτηγο ε.α. της ελληνικής αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη (με γνώση του προσφυγικού). Πρόσωπο επίσης από την νέα δεξαμενή είναι η Νατάσα Ρωμανού, καθηγήτρια στο Κολούμπια αν και ήταν ήδη υποψήφια και στις Ευρωεκλογές του 2019.

Από κει και πέρα ακτινογραφώντας το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επιλογή της συγγραφέως- σεναριογράφου και δημοσιογράφου Έλενα Ακρίτα με την μαχητική παρεμβατικότητα. Αποστολάκης, Τσαπανίδου, Καλογήρου συγκεντρώνουν επίσης ένα ενδιαφέρον ως προς την επιλογή τους.

Ο πρώην ΥΠΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης ήταν σταθερό μέλος του σκιώδους ΚΥΣΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με Χριστοδούλου, Καμπα, Καλπαδάκη) και εκ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα στα εθνικά θέματα. Η Τσαπανίδου αποτελεί μια εκ των πιο φρέσκων μεταγραφών στην Κουμουνδούρου και ήδη αποτιμάται θετικά ως εκπρόσωπος τύπου, ενώ ο Μιχάλης Καλογήρου εκτός από πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και νομικός είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με ρόλο και στην επιλογή πολλών προσώπων για τα ψηφοδέλτια.

Στα της λογικής για αριστεία θα εγγράφαμε και τις επιλογές των Τζένης Λειβαδάρου, Θανάση Τσακρή, Στέφανου Κασσελάκη. Ο Βλαχάκης είναι εν των συνδετικών κρίκων με την Νεολαία ως γραμματέας της ενώ η δημοσιογράφος Δώρα Τζαμπάζη έχει μια ιδιαίτερη σημασία για τον όλο ΣΥΡΙΖΑ πέραν της δικής της πορείας και ως συντρόφου του αείμνηστου ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαϊδη.

Δεν θα μπορούσε να λείπει ένα μάχιμος ηθοποιός από το κίνημα των καλλιτεχνών που αναπτύχθηκε κυρίως μέσα στην πανδημία και αυτός είναι ο Όμηρος Πουλάκης.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, που το 2019 ήταν πάλι στο Επικρατείας και στην 4η θέση, τώρα τιμητικά μπαίνει στην τελευταία. Η μακρά διαδρομή του στον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς ήταν εκ των λόγων που έχει αυτή την θέση ενώ παραμένει εκ των στενών συνεργατών του Τσίπρα.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024